6.4 C
București
marți, 28 ianuarie 2020 - 15:03
Politica

Toni Neacșu, fost membru CSM, crede că guvernul a trecut la retorsiune politică

Toni Neacșu, afirmă că Guvernul și coaliția de guvernare vor ieși profund șifonate din problemele pe care le vor crea OUG de modificare a legilor justiției.


Avocatul Bombonicăi Prodana, Toni Neacșu, afirmă că sistemul judiciar este în fierbere după ordonanțele de urgență propuse de Tudorel Toader. În viziunea acestuia, Guvernul și coaliția de guvernare nu vor ieși bine din această situație.

Avocatul Toni Neacșu este fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii și apărător al fostei soții a lui Liviu Dragnea în procesul cu DNA.

„Zilele următoare vor exista proteste și blocaje în justiție, determinate de revolta față de Ordonanța de urgență pe legile justiției. Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar, inclusiv acea parte care sprijinea modificările PSD-ALDE la legile justiției, sau mai ales această parte. Nici nu mai contează dacă protestele sunt justificate sau nu, contează doar că Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi și vor fi incapabile politic să-și mai asume vreo nouă măsură legislativă, mai ales din cele absolut necesare pentru înlăturarea abuzurilor din justiție din ultimi ani. Atunci când renunți la principii și treci la retorsiuni politice îți pierzi credibilitatea.

PS: Pentru că sunt văzut, evident în mod eronat, ca apropiat al strategiilor coaliției de guvernare în domeniul justiției, telefonul meu s-a înroșit de la explicațiile, scuzele și dezmințirile pe care a trebuit să le dau de 2 zile încoace foștilor mei colegi magistrați și revoltei lor. Mă interesează mai puțin acest lucru cât capacitatea Guvernului de a putea cu adevărat să rezolve problemele abuzurilor justiției din ultimii ani, capacitate care tocmai s-a risipit”, a scris Neacșu în postarea sa de pe Facebook.

Alte știri de interes

Bătălie pe eliminarea pensiilor speciale. Cine va organiza sesiunea extraordinară a Parlamentului

Mihnea Tudor

Mihai Tudose revine în PSD, de parcă nici n-ar fi plecat

Mihnea Tudor

Legea pensiilor speciale și legile electorale – Orban vrea sesiune parlamentară specială

Mihnea Tudor

Demisie în PNL. Motreanu invocă un ”permanent conflict intern”

Mihnea Tudor

Institutul Revoluției Române – desființat de Guvernul Orban

Mihnea Tudor

PNL amenințat de pierderea spirijinului politic. USR , propunere de la senatoarea Presadă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »