Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit
Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, la Penitenciarul Spital Bucureşti-Rahova.


Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, luni, în jurul orei 13,00, personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. ‘În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14,30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, INML Bucureşti’, se mai arată în comunicatul ANP.

Pe 10 februarie 2017, Alexandru Vişinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici. Tot atunci, instanţa a dispus degradarea militară a lui Alexandru Vişinescu, acesta având de plătit, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părţi civile, urmaşi ai deţinuţilor închişi la Râmnicu Sărat

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a muritAlexandru VisinescuTorţionarTorţionarul Alexandru Vişinescu a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes