Tradiții și obiceiuri de Paște 2017

Tradiții și obiceiuri de Paște 2017, cea mai mărită dintre sărbătorile anului, care aduce oamenilor, speranţa mântuirii şi a vieţii  prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

O semnificație importantă o are Joia Mare, dar și Vinerea Mare. Astfel că există câteva tradiții, pe care credincioșii le urmează cu sfințenie.

În tradiţia ortodoxă, începutul sărbătorii e marcat odată cu postul de şapte săptămâni. O semnificaţie foarte importantă o are Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Din această zi, ţăranii încetează lucrul la câmp şi se concentrează asupra casei și curţii, pentru ca totul să fie curat. Tot în Joia Mare, femeile încep să pregătească pasca şi să vopsească ouăle. Potrivit tradiţiei, la miezul nopţii între zilele de sâmbătă şi duminică, oamenii se trezesc din somn în bătaia clopotelor. Se spală cu apă curată, îşi pun straie noi, iau câte o lumânare şi pornesc către biserică unde preotul, cu Sfânta Evanghelie şi crucea în mână, urmat de alaiul de credincioşi, iese cu lumânarea aprinsă şi înconjoară biserica de trei ori. Când preotul rostește „Christos a înviat!” toţi cei prezenţi
… »»» Source: Tradiții și obiceiuri de Paște 2017. O semnificație importantă o are Joia Mare

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes