Politica

Traian Băsescu a ”explodat” în direct: Trei miniștri ”demolați” de fostul președinte

Primul luat în vizor a fost Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, față de care Traian Băsescu a ”explodat” într-o emisiune tv, miercuri seara, după anunțul că a împrumutat o sumă uriașă, în euro.

Pracitc, Guvernul a făcut miercuri un împrumut record de pe pieţele externe.

România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive în contextul propagării pandemiei Covid-19. (…) Valoarea totală a emisiunii este de 3,3 miliarde euro, nivelul subscrierii finale fiind de peste 3 ori mai mare, prin participarea unui număr de peste 585 de investitori, iar fondurile aferente acestei tranzacţii au intrat deja în conturile Trezoreriei pe data de 26 mai.”, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a avut cuvinte grele la adresa ministrului liberal, despre care a spus că, în cazul în care s-a împrumutat ”doar pentru a plăti pensii şi salarii, adică majorarea alocațiilor cu 50% de la 1 iulie, așa cum prevede legea, și creșterea punctului de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, atunci e un criminal”.

“Prima obligaţie nu e să-ţi cumperi voturi cu banii bugetarilor. Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii să ştiţi că e un criminal. Banii vor trebui plăţiţi înapoi. Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiții”, a declarat Băsescu, în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV.

Și despre ultimii doi miniștrii ai Muncii, Băsescu a avut numai cuvinte dure, numindu-i “demagogi” pentru că nu le-au acordat drepturile legale pensionarilor:

”Omul acela de la Botoşani (Marius Budăi – n.red.) nu a dat indexarea obligatorie. Doamna astalaltă (Violeta Alexandru – n.red.) pe care o sună pensionarii de dimineaţă până seara nici ea nu a dat o indexarea de 7%. I-au furat pe pensionari cu nesimţire! De ce nu le-au dat indexarea la 1 ianuarie? Nu şi-au primit indexarea de 7% anul acesta”, a mai declarat Traian Băsescu, la RTv.

Alte știri de interes

Întâlnire fierbinte la vârful PNL. Rezultatul alegerilor locale şi politica de alianţe, pe ordinea de zi

Mihnea Tudor

Băsescu anunţă o întâlnire între Eugen Tomac şi Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă

Mihnea Tudor

Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu procese verbale care ar fi originale. Reacția lui Tudorache – VIDEO

Mihnea Tudor

Alianța PNL – UDMR în aer. Rareș Bogdan, atac la UDMR și Kelemen Hunor

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »