Traian Băsescu: Am fost umiliți de PNL. Ce va face PMP la moțiunea de cenzură. Dosarul de colaborator nu-l încurcă în cursa pentru primărie

Traian Băsescu, liderul PMP, și-a depus candidatura pentru fotoliul de primar geberal al capitalei. El a declart că este supărat pe liberali, dar a precizat că îi va susține la moțiunea de cenzură, cu toate că, PMP a fost umilt de PNL.

”PMP va rămâne loial alianţei cu PNL, chiar dacă au determinat intrarea mea în această cursă, pur şi simplu ne-au umilit. Şase luni de când s-a convenit susţinerea Guvernului. Ne-au spus că mergem în alianţă la Bucureşti şi cu o săptămână înainte ne-au spus că nu se mai poate, ceea ce nu e în regulă, nici măcar ca şi comportament. Dar asta nu înseamnă că noi nu ne vom ţine cuvântul de a-i susţine până la ultimul vot”, a precizat Băsescu.

Câte procente va scoate la vot

Legat de procentele pe care le va rupe de la alți candidați, Traian Băsescu a explicat:

”Nu am analiză pe rupturi dar am analiză pe electorat. Voi face peste 30% din opţiunile de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient. Dar voi face peste 30%”, a susţinut fostul preşedinte.

Băsescu este sigur că va câștiga procesul în care este acuzat că a colaborat cu fosta securitate:

”Mi-am depus candidatura, sper că sunt îndeplinite toate condiţiile. Ca să fie lucrurile în bună regulă, am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral în care spun aşa: după patru adeverinţe de necolaborare cu securitatea, în prezent, pe rolul ÎCCJ se află recurs dosarul, numărul. Deci nu am făcut secret, deşi nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că e corect să pun acest adaos la declaraţie, deşi vă asigur că o să câştig procesul”, a afirmat Băsescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

basescu primarcandidatura basescui love basepmp motiune de cenzuratraian basescu umilit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes