Traian Băsescu, îndemn către Renate Weber: Aici trebuie atacat

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, consideră că Avocatul Poporului ar trebui să atace la Curtea Constituțională actul normativ prin care a fost instituită starea alertă.

Fostul președinte Traian Băsescu a analizat ceea ce se întâmplă în această perioadă cu starea de alertă, n România și procedurile prin care Guvernul a decis prelungirea acesteia cu 30 de zile, fără să ceară încuviințarea Parlamentului.

Traian Băsescu a arătat că în Constituția României sunt definite două situații în care cetățenii pot fi lipsiți de drepturile lor fundamentale, starea de urgență și starea de asediu. El a precizat că prin introducerea stării de alertă, politicienii au „prostituat legea”.

Noi am prostituat legea. În constituție sunt 2 situații când poți s-i lipsești pe cetățeni de drepturi, starea de urgență și starea de asediu. Prin OUG care inventează starea de alertă, se inventează și faptul că poți să-i lipsești pe oameni de drepturi prin hotărâre de guvern. E o prostie. Eu i-aș recomanda doamnei Weber aici să atace. Starea de urgență a fost ridicat prea repede”, a explicat Traian Băsescu, la RTV.

Băsescu a înfierat și decizia Guvernului de a permite redeschiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor și a apreciat că numărul morților din cauza infectării cu noul coronavirus ar fi mai mare decât cel declarat oficial.

”S-au deschis sălile de păcănele, ca și cum în asta consta viața românilor. Nu trebuia să dea drumul la păcănele înainte să dai drumul la teatre. Părerea mea este că mulți oameni au murit acasă. Nici nu a știut când a trecut pe lumea cealaltă. S-a testat mult prea puțin”, a spus Traian Băsescu.

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Documentul stabilește relaxarea anumitor măsuri. Astfel, se deschid grădiniţele, creşele, sălile de fitness, se pot face slujbe. Rămân închise cinematografele şi spaţiile de joacă din mall-uri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

basescuRenate WeberStarea de Alertatraian basescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes