Politica

Traian Băsescu, îndemn către Renate Weber: Aici trebuie atacat

Traian Băsescu, europarlamentar PMP, consideră că Avocatul Poporului ar trebui să atace la Curtea Constituțională actul normativ prin care a fost instituită starea alertă.

Fostul președinte Traian Băsescu a analizat ceea ce se întâmplă în această perioadă cu starea de alertă, n România și procedurile prin care Guvernul a decis prelungirea acesteia cu 30 de zile, fără să ceară încuviințarea Parlamentului.

Traian Băsescu a arătat că în Constituția României sunt definite două situații în care cetățenii pot fi lipsiți de drepturile lor fundamentale, starea de urgență și starea de asediu. El a precizat că prin introducerea stării de alertă, politicienii au „prostituat legea”.

Noi am prostituat legea. În constituție sunt 2 situații când poți s-i lipsești pe cetățeni de drepturi, starea de urgență și starea de asediu. Prin OUG care inventează starea de alertă, se inventează și faptul că poți să-i lipsești pe oameni de drepturi prin hotărâre de guvern. E o prostie. Eu i-aș recomanda doamnei Weber aici să atace. Starea de urgență a fost ridicat prea repede”, a explicat Traian Băsescu, la RTV.

Băsescu a înfierat și decizia Guvernului de a permite redeschiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor și a apreciat că numărul morților din cauza infectării cu noul coronavirus ar fi mai mare decât cel declarat oficial.

”S-au deschis sălile de păcănele, ca și cum în asta consta viața românilor. Nu trebuia să dea drumul la păcănele înainte să dai drumul la teatre. Părerea mea este că mulți oameni au murit acasă. Nici nu a știut când a trecut pe lumea cealaltă. S-a testat mult prea puțin”, a spus Traian Băsescu.

Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Documentul stabilește relaxarea anumitor măsuri. Astfel, se deschid grădiniţele, creşele, sălile de fitness, se pot face slujbe. Rămân închise cinematografele şi spaţiile de joacă din mall-uri.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »