Politica

Traian Băsescu vrea reintroducerea carantinei: Încă nu am ieșit din valul 1

Numărul de cazuri noi raportate în fiecare zi în România a sărit în aer, cu un maxim de 345 de cazuri raportat miercurea trecută. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, crede că pentru această situaţie, care a dus ţara noastră pe locul 3 în Europa la numărul de pacienţi raportat la suta de mii de locuitori, nu este de vină doar populaţia care nu mai respectă regulile sanitare.

Băsescu dă vina şi pe Guvernul condus de Ludovic Orban, care a renunţat, din populism, la starea de urgenţă şi a preferat trecerea la starea de alertă. Fostul preşedinte a declarat, luni seară, la TVR 1, că starea de alertă este neconstituţională, iar preţul pentru toată această situaţie este plătit de oameni, care se îmbolnăvesc şi mor.

“Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului. Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de Guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese”, spune Traian Băsescu.

Trebuie reintrodusă carantina pentru aceşti români

Actualul europarlamentar PMP militează pentru reintroducerea carantinei pentru românii care se întorc din străinătate, din ţările grav afectate de COVID-19. Cât despre Guvern, Băsescu nu crede că acesta are curajul să reintroducă starea de urgenţă.

Trebuie reintrodusă carantina pentru românii care vin din focare de infecție, din străinătate. Nu cred că actuala putere are curaj să reintroducă starea de urgență. Dar, la nevoie, va trebui să o reintroducă, dacă ajungem la 5-600 de îmbolnăviri pe zi.

Gândiți-vă ce va fi în spitale, în secțiile de reanimare, dacă ajungem la 500 de cazuri pe zi? Atunci să îi văd pe cei care au mințit că stăm bine, din populism!”, a mai declarat Băsescu.

Alte știri de interes

Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu procese verbale care ar fi originale. Reacția lui Tudorache – VIDEO

Mihnea Tudor

Alianța PNL – UDMR în aer. Rareș Bogdan, atac la UDMR și Kelemen Hunor

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »