Politica Recomandate

Traian Băsescu vrea stare de urgență: ”Cred că ne jucăm cu focul. Vom vedea ce se întâmplă”

Traian Băsescu este de părere că ar fi trebuit menținută starea de urgență până la 15 iulie, iar în cadrul ei trebuiau introduse măsuri de relaxare. Iar dacă majoritatea parlamentară e „iresponsabilă” și nu votează măsurile care se impun, președintele ar trebui să dea un decret „ca să-i liniștească pe toți”: decretul de revenire la starea de urgență.

Cred că ne jucăm cu focul”, spune fostul președinte Traian Băsescu. „Am văzut noile condiții ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente față de riscul major care se prefigurează”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24.

Băsescu arată că în China a pornit al doilea val de îmbolnăviri, de unde și carantina din Beijing. Centrul de Cercetări în domeniul Sănătății din SUA a avertizat, de asemenea, asupra riscului pornirii celui de-al doilea val. Iar la noi, constatăm o creștere a îmbolnăvirilor în ultima săptămână.

”Înseamnă că virusul e cu noi”, spune fostul președinte

„Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai servește nimănui. Oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme bună și un prost poate fi om politic, vorba președintelui. Marea problemă e dacă ești om politic în vremuri grele, când trebuie să iei decizii dificile, care nu plac populației. Cred că ne-am grăbit”, a declarat Traian Băsescu.

„Nu aș fi renunțat la starea de urgență până la 15 iulie!”

Fostul președinte spune că dacă ar mai fi fost la conducerea țării nu ar fi renunțat la starea de urgență până la 15 iulie, iar dacă erau de făcut relaxări le-ar fi făcut în cadrul stării de urgență. „Nu amețita de stare de alertă, care nu e nici în Constituție”, a adăugat actualul europarlamentar, care este de părere că „la noi s-au relaxat prea tare” restricțiile.

„Nu spune nimeni că trebuia să mergem cu încremenirea țării. Economia trebuie repornită, dar cu măsuri severe. Nu sunt pentru închiderea industriei, sunt pentru închiderea școlii”, a menționat fostul șef al statului.

El spune că n-ar fi luat deocamdată o serie de măsuri de relaxare și a dat exemplul întrunirilor de pe 6 până la 20 de persoane. Grupurile ar fi trebuit să fie doar în familie, portul măștii – în orice condiții. ”N-aș fi lăsat lucrurile brambura. Uitați-vă în mijlocarele de transport din București. Ne-am relaxat complet. Vom vedea ce se întâmplă”, a spus fostul președinte, la Digi24.

Alte știri de interes

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »