Tranşă record de vaccin Pfizer pentru România! Luni intră în țară

Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV, a anunţat că luni va intra în România cea mai mare tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, respectiv 1.091.610 doze vaccin.

”Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. Trei aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara”, a transmis, duminică, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

”Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara”, a mai scris Baciu.

Serul produs de Pfizer/BioNTech este folosit în România din 27 decembrie 2020, când a început prima etapă a campaniei naţionale de vaccinare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andrei baciu cea mai mare transa de vaccinuri pfizer pfizer biontech record romania vaccin vaccin romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes