Transport gratuit pentru elevi, începând de azi

Ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că transportul în România va fi gratuit pentru toți elevii.

“Este primul an în care transportul va fi gratuit pentru elevi, toți elevii. Am transmis procedura pentru asta. Începând de mâine, elevii vor circula cu carnet de elev. Să ducă carnetele pentru vizat”, a precizat Monica Anisie.

Anterior, Monica Anisie afirmase că toate cheltuielile legate de transportul elevilor vor fi suportate în procent egal de Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării. În normele metodologice este prevăzut că licențele transportatorilor se pot suspenda dacă nu transportă copiii.

Guvernul a decis prin ordonanță de urgență ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor. Cei care refuză transportul gratuit al elevilor care fac naveta între localități li se vor retrage licențelor de transport.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anisie transport gratuitde cand este transport gratuit elevielevi transport gratuittransport gratuittransport gratuit elevi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes