Tratament anti COVID 19 – Donald Trump pledează pentru utilizare de plasmă recoltată de la pacienţi vindecaţi

Tratament anti COVID 19 - Donald Trump pledează pentru utilizarea plasmei recoltate de la pacienţi vindecaţi
Tratament anti COVID 19 - Donald Trump pledează pentru utilizarea plasmei recoltate de la pacienţi vindecaţi

Preşedintele american Donald Trump și-a arătat susținerea pentru folosirea plasmei recoltate de la pacienţii vindecaţi de COVID-19 ca tratament contra acestei boli. El a atras atenția că amânarea deciziei de către autorităţile de reglementare în domeniu cu privire la autorizarea urgentă a unei asemenea utilizări pare a fi motivată politic, conform ABC News. Trump lansase un îndemn pentru donare de plasmă cu anticorpi încă din 30 iulie.

Am auzit lucruri fantastice despre plasma de la convalescenţi“, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă.

O aprobare de urgenţă de către Administraţia pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) pentru utilizarea de plasmă sanguină ca tratament împotriva noului tip de coronavirus a fost suspendată din cauza îngrijorărilor referitoare la faptul că nu există suficiente informaţii care să susţină o asemenea abordare medicală, explică New York Times, într-un material de miercuri.

“Am auzit de rate de succes în jur de 50%. Iar oamenii mor şi noi ar trebui să aprobăm asta (transfuziile cu plasmă) dacă asta este bine, şi eu am auzit că e bine. Am auzit de la oameni de la FDA că aceasta e bine”, a spus Donald Trump.

Oamenii care supravieţuiesc unor boli infecţioase precum COVID-19 au în plasma lor sanguină anticorpi pe care sistemul lor imunitar i-a format pentru a lupta împotriva virusului. Aceşti anticorpi pot fi introduşi prin transfuzie pacienţilor recent infectaţi în încercarea de a-i ajuta să se vindece.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

donare plasmaplasma convalescentarecoltare plasma vindecatitrump plasmatrump sustinere donare plasma
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes