Tratament de urgenţă al reacţiilor alergice severe: România cumpără încă 6.000 de chituri de urgenţă EpiPen

Comitetul Naţional pentru Situaii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri seară, achiziţionarea a încă 6.000 de chituri de urgenţă EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe.

Se aprobă majorarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare desfăşurării în siguranţă a procesului de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, a decis CNSU, în şedinţa de vineri seară.

Potrivit anexe la decizia CNSU, se vor cumpăra încă 6.000 de chituri de urgenţă EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe.

În 4 februarie, CNSU a decis achiziţinarea a 1.500 e astfel e chituri.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular).

EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni, de exemplu alimente, medicamente, înţepături sau muşcături de insecte sau induse de exerciţiul fizic sau de cauze necunoscute. Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediată la pacienţi care prezintă un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reacţii anafilactice.

În România s-a înregistrat, vineri, prima reacţie de tip anafilactic, la o femeie de 36 e ani din Galaţi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

epipenreactii alergice severetratament alergii epipentratament alergii severe
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes