Magazin

Traumele CAPTIVITĂȚII: După 20 de ani la zoo Piatra Neamț, ursoaica Ina „trăieşte” încă într-o cuşcă imaginară, deși e în sanctuarul Libearty – VIDEO

Traumele CAPTIVITĂȚII: După 20 de ani la zoo Piatra Neamț, ursoaica Ina "trăieşte" încă într-o cuşcă imaginară, deși e în sanctuarul Libearty - VIDEO
Traumele CAPTIVITĂȚII: După 20 de ani la zoo Piatra Neamț, ursoaica Ina "trăieşte" încă într-o cuşcă imaginară, deși e în sanctuarul Libearty - VIDEO

Ursoaica Ina, eliberată în urmă cu peste şase ani, de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, de Asociația Milioane de Prieteni, acolo unde a fost ”expusă” într-o cuşcă timp de 20 de ani, se simte în continuare captivă, chiar dacă a ajuns în sanctuarul de la Zărneşti.

Timp de 20 de ani, ursoaica Ina a fost captivă într-o cuşcă pe care o împărţea cu sora ei, Anca, la grădina zoologică din Piatra Neamţ. Un spaţiu extrem de mic, un singur ţarc, un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un spațiu de plimbare, foarte mic și betonat.

În anul 2014, administraţia locală din Piatra Neamţ a fost de acord să renunţe la Ina după numeroase insistenţe ale Asociaţiei Milioane de Prieteni şi ale Gărzii Naţionale de Mediu. Astfel, ursoaica Ina a ajuns, după două decenii de captivitate, în sanctuarul Libearty de la Zărneşti, acolo unde are un teren uriaş pe care se poate plimba, la fel ca în libertate.

Mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară

Cu toate acestea, ursoaica Ina procedează la fel ca atunci când era captivă în grădina zoologică din Piatra Neamţ şi se învârte în cerc, la fel ca în ţarcul în care era închisă.

Urșii nu sunt bestii fără suflet! Și ei suferă ca și noi! Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!”, scriu cei de la Sanctuarul de urși Libearty, Zărnești, pe pagina lor de Facebook.

VIDEO Ursoaica Ina

Imaginile cu ursoaica Ina „captivă” în cuşca imaginară au devenit virale pe reţelele sociale, acolo unde reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au cerut ajutor pentru a-i putea ajuta pe urşii maltrataţi şi salvaţi la timp din diferite ţarcuri şi cuşti din întreaga ţară

Cei care doresc să susţină demersurile asociaţiei pot adopta virtual un urs de la Zărneşti, cu o donaţie de cinci euro pe lună, bani care vor fi folosiţi pentru cumpărarea unui borcan de miere pe lună pentru ursul adoptat.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Un aisberg uriaș, de mărimea Parisului sau Londrei, se desprinde din Antarctica

Daniela Arnăutu

Descoperire excepţională în Pompei a unui fastuos car ceremonial roman

Mircea Furdu

Horoscop RUNE cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 1 – 7 martie 2021

Mihnea Tudor

Weekend cu vijelii în toată țara. Vântul va atinge și 90 km/h, iar la munte va ninge

Daniela Arnăutu

Se întoarce FRIGUL! Prognoza meteo anunță lapoviță și ninsori începând de sâmbătă

Gloria Pascu

Etna a iluminat cerul nopţii expulzând lavă la o înălţime amețitoare – VIDEO

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »