Trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului. În total sunt 11 cazuri confirmate

Autorităţile au anunţat că, miercuri, au fost confirmate încă trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului, fiind vorba despre trei femei din Bucureşti, dintre care una nu are istoric de călătorie. În total, în România au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu Omicron.

UPDATE – “Astăzi, 15 decembrie 2021 a fost confirmat şi al 11 -lea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2. Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din Bucureşti, fără istoric de călătorie în afara ţării”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.Persoana este vaccinată anti -Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.

UPDATE – “Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România. Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din Bucureşti. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct al unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 10 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, Adrian Marinescu, a declarat, la Digi 24, că varianta Omicron a fost confirmată, miercuri, în urma secvenţierii făcute la Institutul “Matei Balş”, la două femei, una care a călătorit în Marea Britanie, iar cealaltă care a fost în contact cu persoană care a fost în Marea Britanie.

Cele două femei au forme uşoare de boală, fiind vaccinate complet.

Medicul a explicat că una dintre femei este internată, pentru monitorizare, dar va fi externată curând, iar cealaltă este în carantină.

“Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme uşoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvenţierilor de la Matei Balş”, a declarat Adrian Marinescu.

Dimineață, numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România ajunsese la zece.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri noi omicron cazuri omicron omicron omicron romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes