Trei persoane, arestate pentru înșelăciuni cu… locuri de veci

Trei persoane, arestate pentru înșelăciuni cu… locuri de veci
Trei persoane, arestate pentru înșelăciuni cu… locuri de veci

Doi bărbați și o femeie, cu vârste între 27 și 40 de ani, au ajuns în spatele gratiilor, fiind arestate arestate preventiv, vineri, sub acuzația că ar fi înșelat mai mulți oameni, pe care îi induceau în eroare că structura de rezistenă a locurilor de veci era afectată și de la care obțineau, astfel, diferite sume de bani.

Polițiștii au făcut două percheziţii, în Bucureşti și în județul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Potrivit polițiștilor, cele trei persoane  reținute  erau cunoscute cu preocupări de natură infracțională. Pretinzând că sunt angajați la administrația cimitirelor sau în cadul altor instituții, abordau părțile vătămate ce dețineau locuri de veci, pe care le induceau în eroare cu privire la faptul că structura de rezistență ar fi fost afectată și că necesită reparații urgente, obținând astfel diferite sume de bani.

Astfel, în martie 2020, femeia de 27 de ani, recomandându-se drept secretară în cadrul adminstrației unui cimitir, ar fi contactat telefonic o persoană și, sub pretextul că locul de veci pe care soțul îl are la cimitir a fost inundat, ar fi pretins mai multe sume de bani, pentru reparații. Pentru ridicarea sumelor, femeia s-a deplasat la adresa persoanei vătămate, însoțită de unul dintre bărbați, prejudiciul creat fiind de aproximativ 9.000 de lei.

De asemenea, la sfârșitul lunii aprilie 2020, unul dintre bănuiți ar fi sunat un bărbat și, sub pretextul că este reprezentant al unui cimitir care se ocupă cu consolidarea mormintelor, ar fi pretins suma de 600 de lei pentru consolidarea mormântului fiicei persoanei vătămate. Suma de bani ar fi fost ridicată de femeia de 27 de ani.

„La data de 15 iulie 2020, unul dintre bărbați, sub pretextul că este de la o casă de ajutor reciproc, i-ar fi comunicat persoanei vătămate că fosta sa soție, care a decedat, ar fi avut o sumă strânsă, iar pentru a intra în posesia acestor bani i-a solicitat suma de 4.000 lei, reprezentând anumite taxe. În aceeași zi, femeia de 27 de ani, însoțită de unul dintre bărbați, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde ar fi primit suma de 2.000 de lei”, potrivit comunicatului emis de Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

3 persoane retinute inselaciune locuri de veci pretindeau bani
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes