Trei persoane revenite din Africa de Sud, depistate cu SARS-CoV-2

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Acestuia îi va fi recoltată, joi, o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino. Alte două persoane, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv. Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome, dar ele sunt sub observaţie medicală, au precizat autorităţile.

Este vorba despre un bărbat din Vaslui și o femeie din Brașov care erau plecați în vacanță și despre un rugbist de la Baia Mare.

“Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din Bucureşti şi 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (Bucureşti şi Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locaţiile de carantină, iar rezultatele au venit pe 1 decembrie 2021”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toţi trei pacienţii sunt sub observaţie medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvenţiere.

Aeronava Boeing 737 a companiei Tarom care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care s-au aflat membrii delegaţiei echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.

Acolo au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai DSP. Jucătorii şi staff-ul echipei de rugby au continuat călătoria cu un alt avion Tarom către Baia Mare.

Toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg au intrat în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

africa de sudjucatori rugbyomicron in romaniavirus africa de sud
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes