Trei propuneri pentru funcţia de premier, anunță Rareş Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat miercuri că liberalii vor discuta cele trei propuneri pentru funcţia de premier, printre care se numără şi actualul prim-ministru interimar Nicolae Ciucă, iar Ludovic Orban va avea o întâlnire miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre aceste propuneri.

”Premierul României va trebuie să lucreze, pentru că nu vrem scandal între Palate, vrem o situaţie în care premierul să lucreze perfect cu preşedintele. Situaţia este una deloc simplă în România, avem o situaţie de pandemie, avem o iarnă care a venit peste noi, avem o criză economică pe care să o evităm sau să trecem prin ea cu succes. Avem trei persoane, una dintre ele a fost vehiculate in spaţiul public, alta nu. Domnul Ciucă este şi celelalte două propuneri nu vi le pot dezvălui pentru că le discutăm în 20 de minute 0 30 de minute la sediul PNL şi înainte ca Ludovic Orban să se întâlnească cu preşedintele. Al treilea nume exista şi aseară, iar acest nume nu a scăpat presei. Se va discuta astăzi, tocmai de asta merge preşedintele partidului la Cotroceni pentru a sta de vorbă pe baza celor trei nume. PNL este într-un parteneriat cu preşedintele României, nu într-o subordonare”, a afirmat Rareş Bogdan miercuri la Digi 24.

El a mai spus că domnul Nicolae Ciucă a fost ales cu scor mare senator de Dolj şi nimeni nu intenţionează să militarizeze România sau să anuleze drepturile civile ori democraţia.

„Ludovic Orban e un liberal de 30 de ani, eu sunt liberal de un an jumătate, Robert Sighiartău de 8 ani, Alina Gorghiu de vreo 20. Faptul că Nicolae Ciucă e membru al PNL de 3 luni şi că a fost şef de Stat Major şi a coordonat armate din Afganistan şi Irak. Nimeni nu militarizează România. Domnul Ciucă e senator ales în judeţul Dolj cu 25% în judeţul Dolj, e un om extrem de raţional, extrem de hotărât, un om pro-occidental şi un patriot. E un om în care eu cred şi ca mine sunt foarte mulţi. Dacă domnia sa va ajunge să fie desemnat, să fie nu doar soluţia de avarie, nu consider că cineva doreşte să anuleze drepturi civile sau să anuleze democraţia, chiar dacă unii politicieni şi mai nou oameni din USR că este o soluţie greşită. Sunt absolut convins că Dacian Cioloş şi ceilalţi lideri ai USR-PLUS înţeleg că urmează perioade complicate şi că e nevoie de un premier în care preşedintele Iohannis să aibă încredere”, a completat Rareş Bogdan.

Liberalii vor avea miercuri şi un Biroul Politic Naţional pentru a valida propunerea de premier, la ora 19.00 sau 20.00, a mai spus Rareş Bogdan.

Alte două posibile variante de prim-ministru ar fi ministrul de Finanţe Florin Cîţu sau ministrul Economiei Virgil Popescu, potrivit unor surse liberale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cine va fi prim ministru noul premier propuneri premier rares bogdan rares bogdan anunta premierul
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes