TREI reguli de AUR pentru cei care merg pe trotinetă electrică

Poliția Română face câteva precizări pentru posesorii de trotinete electrice, pentru a putea circula corect și în siguranță. Altfel, aceștia pot fi sancționați contravențional:

“Dragi utilizatori de trotinetă electrică,

După cum bine știți, a apărut o serie nouă de reglementări privind utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice, așa că, o să vă prezentăm treptat câteva dintre acestea. Abaterea de la ele se sancționează contravențional!

Au fost introduse pentru a vă proteja, atât pe voi, cât și pe restul participanților la trafic, pietoni, conducători auto.

  1. Este interzisă deplasare pe trotuar, spațiu destinat exclusiv pietonilor!
  2. Acestea se conduc pe pista pentru bicicletă, când aceasta există și în aliniament, pe drumurile publice, iar (ESTE FOARTE IMPORTANT), schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorului pe lângă trotinetă!
  3. Pe timpul nopții, staționarea trotinetei pe partea carosabilă este interzisă!

Vă lăsăm doar aceste 3 reglementări și promitem că o să revenim”, scrie Poliţia Română pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

circulatie trotinetereguli trotinetetrotineta electrica
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes