Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Reprezentanţii CFR au anunţat că traficul feroviar este blocat, duminică după-amiază, pe ruta Bucureşti Obor – Pantelimon şi între staţiile Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă.

Potrivit informaţiilor furnizate de CFR, începând cu orele prânzului, duminică, circulaţia trenurilor este închisă pe relaţia Bucureşti Obor – Pantelimon şi retur, după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de un boghiu, la ieşirea din staţia Bucureşti Obor. În aceste condiţii, oficialii companiei au decis ca trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, să aibă ca staţie de plecare şi sosire Gara Bucureşti Nord, până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie.

Traficul feroviar este blocat, duminică după amiază, şi pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă.

”Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord – Slatina. Menţionăm faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş” transmite CFR într-un comunicat de presă, preluat de news.ro.

Lucrătorii feroviari din cadrul Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente intervin cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, după care vor verifica starea liniei pentru a face eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, menţionează sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

trafic cfr blocat trenuri deraiate unde au deraiat trenuri vagoane deraiate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes