Vacante

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele
Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

De la acest sfârșit de săptămână, Trenurile Soarelui au revenit în circulație. Ele vor asigura zilnic legătura între București, marile orașe și Litoral.

Sunt 36 de garnituri, care vor circula până la începutul lunii septembrie. Sunt și mai curate decât înainte de pandemie, au fost modernizate, au aer condiționat și cel puțin la clasa I călătorii nu au avut de ce să se plângă.

”Sincer, se simte că în sfârșit sistemul feroviar al României revine în picioare, la modul în care mi se pare că a fost mult prea mult timp jos. Cu toată idee de autocar și autogară, confortul e bun”, a spus unul dintre tinerii care au ales trenul pentru a ajunge la mare, conform Radio România Actualități. ”Nu e o ruşine să mergi cu trenul”, a adăugat el, arătând că cei de la CFR să vină să verifice dacă se poartă mască și dacă se respectă regulile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

La rândul său, Dan Costescu, directorul CFR Călători, crede că trenul va deveni o alternativă la mașina personală sau la autocar pentru tot mai mulți turiști care merg pe litoral.

”Faptul că vedem depășind colegii care merg în mașini pe autostradă este un lucru bun, în primul că ei respectă viteza legală, care este maximum 130, și ne dovedește că și noi ne ținem viteza de livret, în această zonă poate să fie undeva la 150. România a evoluat după anii ’90, a trecut la acest entuziasm al mașinii. Încetul cu încetul, românii vor depăși și această etapă și se vor duce în zona pragmatică și vor decide să vină încetul cu încetul în tren”, a spus Costescu, potrivit sursei citate.

Anul acesta, un bilet în Trenul Soarelui costă aproape 60 de lei la clasa a II-a și 88 de lei la clasa I pentru ruta București-Constanța.

Alte știri de interes

Voucherele de vacanță fac minuni: Hotelurile de la mare, ocupate 80% în primele zile din septembrie

Mihnea Tudor

Litoralul pentru toți 2020 – tarife reduse drastic după 1 septembrie

Mihnea Tudor

Recomandare MAE: Faceți doar călătoriile esenţiale

Mihnea Tudor

Coronavirus Grecia – Noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din cauza creşterii numărului de contaminări

Mihnea Tudor

Românii sunt pe primul loc ca număr de cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor din Grecia

Mihnea Tudor

Unei femei i s-a făcut rău pe plaja Eforie Nord. Suspectă de coronavirus

Gloria Pascu

Mareea Verde atacă plajele din stațiunile de pe Litoral – turiștii, înspăimântați ce câte alge au venit la mal

Mihnea Tudor

Sute de mii de turiști pe Litoral, unde jandarmii, poliția și salvamarii nu mai prididesc să facă ordine și să de amenzi

Gloria Pascu

Eforie Nord: Tânăr salvat de la înec și apoi luat la bătaie pe mal – VIDEO

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »