Vacante

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele
Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

De la acest sfârșit de săptămână, Trenurile Soarelui au revenit în circulație. Ele vor asigura zilnic legătura între București, marile orașe și Litoral.

Sunt 36 de garnituri, care vor circula până la începutul lunii septembrie. Sunt și mai curate decât înainte de pandemie, au fost modernizate, au aer condiționat și cel puțin la clasa I călătorii nu au avut de ce să se plângă.

”Sincer, se simte că în sfârșit sistemul feroviar al României revine în picioare, la modul în care mi se pare că a fost mult prea mult timp jos. Cu toată idee de autocar și autogară, confortul e bun”, a spus unul dintre tinerii care au ales trenul pentru a ajunge la mare, conform Radio România Actualități. ”Nu e o ruşine să mergi cu trenul”, a adăugat el, arătând că cei de la CFR să vină să verifice dacă se poartă mască și dacă se respectă regulile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

La rândul său, Dan Costescu, directorul CFR Călători, crede că trenul va deveni o alternativă la mașina personală sau la autocar pentru tot mai mulți turiști care merg pe litoral.

”Faptul că vedem depășind colegii care merg în mașini pe autostradă este un lucru bun, în primul că ei respectă viteza legală, care este maximum 130, și ne dovedește că și noi ne ținem viteza de livret, în această zonă poate să fie undeva la 150. România a evoluat după anii ’90, a trecut la acest entuziasm al mașinii. Încetul cu încetul, românii vor depăși și această etapă și se vor duce în zona pragmatică și vor decide să vină încetul cu încetul în tren”, a spus Costescu, potrivit sursei citate.

Anul acesta, un bilet în Trenul Soarelui costă aproape 60 de lei la clasa a II-a și 88 de lei la clasa I pentru ruta București-Constanța.

Alte știri de interes

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu coronavirus în Grecia? Ghid internațional

Gloria Pascu

Spania redeschide granițele. Cine poate intra în peninsulă

Gloria Pascu

Turism IRESPONSABIL pe Platoul Munților Bucegi – FOTO. Sute de mașini în mijlocul naturii. Eco-Civica: Politicienii fac praf patrimoniul natural al țării

Mihnea Tudor

Plajele sălbatice de pe Litoral, luate cu asalt de turiști fără respectarea normelor unei zone protejate

Mihnea Tudor

Reguli simple pentru cei care merg în vacanță în Grecia de la 1 iulie

Gloria Pascu

Tomis Eye – cea mai nouă atracție de pe Litoral

Mihnea Tudor

Terasă de pe Litoral, închisă de DSP. Angajată depistată cu coronavirus

Gloria Pascu

Distracție mare la Mamaia: Hora turiștilor, în fața teraselor – VIDEO

Gloria Pascu

Vacanță pe Litoral: reguli pentru mersul la plajă. Termoscanere și kituri de oxigen pentru salvamari

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »