Eveniment

Tribunalul Constanţa a respins suspendarea deciziei CJSU care interzice pelerinajele religioase

Tribunalul Constanţa a respins vineri, ordonanţa preşedinţială depusă de Arhiepiescopia Tomisului pentru suspendarea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, care interzice pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele din localitatea unde are loc evenimentul. Instanţa a considerat cererea ca fiind inadmisibilă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Arhiepiscopia Tomisului a depus pe data de 26 noiembrie o ordonanţă preşedinţială la Tribunalul Constanţa prin care a solicitat suspendarea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localităţile unde se desfăşoară aceste activităţi.

Tribunalul Constanţa a decis vineri, respingerea acestei solicitări.

“Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare, la Tribunalul Constanţa”, se arată în decizia instanţei.

În urmă cu două zile Tribunalul Constanţa a respins şi cererea de anulare a hotărârii respective. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, anunţase că doreşte organizarea unui pelerinaj religios la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin.

În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente peste 10.000 de persoane.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia de a interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase pentru persoanele care nu au domiciliul în localităţile unde se desfăşoară aceste activităţi după ce rata incidenţei în judeţul Constanţa a trecut de 3 la mia de locuitori.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Udrea, chemată să dea socoteală, în fața judecătorilor, în dosarul campaniei lui Băsescu, din 2009. Un procuror a cerut peste 12 ani de închisoare pentru ea și 15 pentru Ioana Băsescu

Daniela Arnăutu

Ieșean reţinut de DIICOT, după ce a ridicat un colet cu… materia primă pentru… 93000 de doze de drog

Daniela Arnăutu

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Clotilde Armand vrea zboare toată conducerea RAPPS, pentru felul în care a fost lăsat să se degradeze Hotel Triumf, clădire monument istoric

Daniela Arnăutu

ZECI de cai legaţi, care par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi, filmaţi pe marginea lacului Zarguzon,Teghirghiol – FOTO. Apel pentru salvarea lor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »