Trump cere suspendarea numărării voturilor în Michigan

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunţat că a întreprins acţiuni în justiţie pentru a suspenda numărarea voturilor în statul-cheie Michigan, unde preşedintele este devansat de Joe Biden, potrivit rezultatelor parţiale, scrie AFP.

Directorul său de campanie Bill Stepien a asigurat, într-un comunicat, că echipele sale “nu au avut acces la mai multe spaţii pentru a observa numărarea şi bilanţul buletinelor de vot” contrar legii din Michigan.

“Am depus astăzi o plângere” la tribunalul de Stat pentru a obţine suspendarea acestor operaţiuni, aşteptând ca acest acces să fie permis. Echipa a adăugat că a solicitat “reexaminarea” buletinelor deja numărate, a adăugat el.

Probleme și în Wisconsin

Autorităţile din Wisconsin au terminat numărătoarea voturilor în jurul prânzului, după un efort care a durat toată noaptea, cifrele arătând că Biden are un avans de peste 20.000 de voturi, potrivit Edison Research.

Campania Trump a anunţat imediat că va cere renumărarea voturilor, care este permisă de legislaţia statului atunci când diferenţa dintre candidaţi este de sub 1%.

O victorie a lui Biden în Wisconsin ar reduce semnificativ şansele lui Trump pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, deşi rezultatul este încă incert în Michigan şi alte state unde încă se numără voturi, respectiv în Pennsylvania, Arizona, Nevada, Georgia and Carolina de Nord.

Trump conduce în două state din sud, Georgia şi Carolina de Nord, precum şi în Pennsylvania, unde mai trebuie procesate peste 1 milion de voturi. Dacă Trump pierde Wisconsin, va trebui să câştige trei state şi fie Arizona, fie Nevada, unde Biden este în frunte.

În prezent, excluzând Wisconsin, Biden are 227 de electori, iar Trump 213.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Michigannumaratoare Michigannumaratoare Wisconsintrump Michiganvoturi suspendate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes