Trump furios pe Haley: “Cine naiba mai e şi impostoarea asta?”

Trump furios pe Haley
Trump furios pe Haley

Donald Trump nu ar fi vrut doar să câştige în New Hampshire, ci îşi dorea să o învingă pe Nikki Haley atât de categoric, încât singura sa rivală în cursa pentru obţinerea nominalizării republicane pentru Casa Albă să renunţe înainte de următoarea competiţie disputată, cea din Carolina de Sud, care va avea loc peste o lună, acesta fiind statul unde contracandidata sa a fost guvernatoare

Fostul preşedinte a învins-o cu uşurinţă, marţi, în New Hampshire, pe fosta sa ambasadoare la ONU, dar strategia sa atent elaborată pentru a o scoate pe Haley din cursă a eşuat, Trump văzându-şi spulberate, deocamdată, speranţele de a-şi concentra toată atenţia asupra preşedintelui democrat al SUA, Joe Biden, şi asupra alegerilor generale din noiembrie la care îl va avea ca rival.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a fost plin de furie după ce Haley, în vârstă de 52 de ani, a promis, într-un discurs ţinut marţi seară, că va continua să lupte, la doar două zile după ce celălalt principal contracandidat republican, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi-a încheiat campania.

“Cine naiba mai e şi impostoarea asta, care a urcat pe scenă înainte şi care parcă revendică o victorie?” a întrebat Trump o mulţime de susţinători din New Hampshire, adăugând: “Nu mă enervez prea tare. Mă răzbun”.

În ultima săptămână, în timp ce îşi făcea campanie în New Hampshire, Trump nu a scăpat din ochi Carolina de Sud, statul aflat la 1.100 km spre sud, unde la 24 februarie va avea loc următorul mare scrutin disputat în cadrul alegerilor primare republicane.

Staff-ul lui Trump a petrecut săptămâni întregi planificând o demonstraţie de susţinere menită să o scoată pe Haley din cursă înainte de competiţia din Carolina de Sud, a declarat Jason Miller, consilier senior al campaniei lui Trump.

Trump rămâne popular în rândul republicanilor în primul rând pentru că a dus la îndeplinire politicile care le plac, inclusiv taxe mai mici şi o poziţie dură faţă de China, a declarat Dean Lacy, profesor de ştiinţe politice la Dartmouth College. Expertul spune că vede posibil ca Haley să-şi continue campania, dacă are sprijinul donatorilor anti-Trump plus perspectiva ca problemele juridice ale lui Trump să-i pună piedici în cele din urmă.

Fostul preşedinte american Donald Trump a obţinut, marţi, o victorie în cursa prezidenţială republicană din New Hampshire, potrivit proiecţiilor Edison Research, fiind mai aproape de o revanşă în noiembrie cu preşedintele democrat Joe Biden, chiar dacă singura sa rivală rămasă, fostul ambasador la ONU Nikki Haley, a promis că va continua să lupte în ciuda înfrângerii, transmite Reutes.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri sua 2024campanie trumptrump furios haley
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes