International

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Donald Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa în timp ce continua să compare cele două afecţiuni în declaraţiile publice, scrie The Washington Post, citat de news.ro.

Preşedintele Donald Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus într-un interviu cu jurnalistul Bob Woodward şi a recunoscut că a minimalizat ameninţarea într-un interviu din martie, potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward.

„Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică”, a spus Trump pe 19 martie într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post. Cotidianul a obţinut o copie a cărţii sale „Rage”, care urmează să fie lansată weekendul următor.

Avertismente cumplite

Trump a fost informat despre virus în ianuarie, potrivit lui Woodward. „Este o chestie mortală”, i-a spus Trump lui Woodward la telefon pe 7 februarie.

„Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă”, i-a spus Trump lui Woodward, potrivit Washington Post. „Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă”.

Jurnalistul spune în carte că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie.

„Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat”, i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. „Acesta va fi cel mai dur lucru cu care te confrunţi”.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Guvernul cere să-l apere pe Trump într-un dosar în care este acuzat de editorialista E Jean Carroll de viol şi defăimare

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »