Trump Tower – marcat cu sloganul “Black Lives Matter”

Trump Tower - marcat cu sloganul "Black Lives Matter"
Trump Tower - marcat cu sloganul "Black Lives Matter"

Sloganul “Black Lives Matter” a fost pictat cu litere uriașe în fața Trump Tower de pe 5th Avenue, New York City, iar toată operațiunea a fost filmată, din toate unghiurile, de televiziunile americane. O operațiune similară a avut mare succes la începutul lunii iunie la Washington, unde primarul democrat a pictat aceste cuvinte pe o stradă care duce la Casa Albă.

La șase săptămâni după moartea lui George Floyd, ucis de un ofițer de poliție în Minneapolis pe 25 mai, a fost rândul renumitei străzi New York, pe care a fost vopsit sloganul BLM sub privirile mai multor fotografi și televiziuni.

Primarul de stânga Bill de Blasio a ajuns la finalul evenimentului și a tras câteva linii de vopsea, alături de alți oficiali, printre care și reverendul Al Sharpton, figura centrală a luptei pentru justiția rasială.

VIDEO Trump Tower – marcat cu sloganul “Black Lives Matter”

La 1 iulie, primarul a explicat că dorește ca președintele republican să audă „trei cuvinte pentru care nu a arătat niciodată respect”.

Donald Trump nu a reacționat imediat. La începutul lunii iulie, el a replicat că poliția ar trebui „poate să nu lase să se aplice acest simbol al urii pe cea mai prestigioasă stradă din New York”.

Câțiva polițiști au fost prezenți joi la evenimentul desfășurat fără incidente.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Black Lives MatterTrump Tower
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes