Truth Social – rețeaua socială a lui Trump, valorează deja miliarde, iar lansarea va fi peste o lună

Truth Social - rețeaua socială a lui Trump, valorează deja miliarde, iar lansarea va fi peste o lună
Truth Social - rețeaua socială a lui Trump, valorează deja miliarde, iar lansarea va fi peste o lună

Platforma social media dorită de Donald Trump – Truth Social – va avea loc la 13 luni după ce fostul președinte a fost interzis de pe Twitter și Facebook. Truth Social va fi disponibilă după pe 21 februarie, iar fostul președinte american speră că va demonstra rețelelor de socializare care l-au interzis că revine odată cu milioanele de urmăritori care se vor muta.

Potrivit App Store, Truth Social este alternativa oferită de Trump Media & Technology Group (TMTG) la Twitter și este disponibilă pentru preînscrieri, înainte de a fi lansată de Ziua Președintelui. Cei ce doresc își pot face cont, intrând pe o listă de așteptare.

Practic, lansarea aplicației va avea loc la 13 luni după ce Facebook și Twitter l-au interzis pe Donald Trump pentru că și-a încurajat susținătorii să participe la atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Susținătorii lui Trump spun că aplicația va fi o alternativă la rețelele sociale „care l-au interzis”.

În mod similar cu Twitter, aplicația lui Trump oferă funcții pentru a urmări oamenii și subiecte în tendințe conform imaginilor demonstrative. Se pare că postările vor fi cunoscute mai degrabă ca „adevăruri” decât ca tweet-uri.

Lansarea aplicației va avea loc la 13 luni după ce Facebook și Twitter l-au interzis pe platformele lor pe fostul președinte american pentru că, în opinia lor, a lansat afirmații nefondate de fraudă pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020.

Valoarea TMTG

Lansarea Truth Social este de așteptat să fie prima dintre cele trei etape ale dezvoltării TMTG (Trump Media & Technology Group). Al doilea ar fi un serviciu video la cerere cu abonament numit TMTG+ cu divertisment, știri și podcasturi, potrivit site-ului companiei. O prezentare a investitorilor din noiembrie a indicat că TMTG dorește să lanseze și o rețea de podcasturi.

Conform The Guardian, compania TMTG este evaluată în prezent la 4,3 miliarde de dolari, pe baza prețului acțiunilor Digital World Acquisition Corp. TMTG a convenit în octombrie să fuzioneze cu firma de cecuri în alb la o evaluare de 875 de milioane de dolari.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

care este reteaua lui trump Donald Trump lasare retea trump retea trump tmtg trump media truth social
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes