Eveniment

Turcan anunță că minerii îşi vor primi banii în trei tranșe, începând cu 25 februarie

Turcan anunță că minerii îşi vor primi banii în trei tranșe, începând cu 25 februarie
Turcan anunță că minerii îşi vor primi banii în trei tranșe, începând cu 25 februarie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, luni, într-o conferință de presă, după ce a avut o întâlnire luni cu reprezentanţii minerilor, că cei aproape 3.000 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile în trei tranşe, prima fiind acordată pe 25 şi 26 februarie. 

Ea a adăugat că, Compania va avea la dispoziţie trei luni compania să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung,

Turcan a mai spus că o primă măsură a fost elaborarea unei ordonanţe de urgenţă care este publicată în Monitorul Oficial, şi care prevede că din fondul de garantare al salariilor pot fi făcute plăţile către Complexul Energetic Hunedoara, care se află în insolvenţă.

„Astăzi (luni – n.r.) vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora şi prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăţilor, rezultată din ordonanţa de urgenţă. Vom aloca bani în trei tranşe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează – plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajaţii care intră la pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum şi tichetele de masă”, a explicat Turcan, potrivit news.ro.

Ministrul Muncii a adăugat că vor fi acordaţi în prima tranşă şi banii pentru subvenţia la căldură.

„Am agreat ca aceste plăţi în trei tranşe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante şi o parte din beneficiile restante, cum sunt tichtele de masă şi banii de transport, şi un alt mare avantaj al acestei soluţii este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung”, a completat Turcan.

Aceasta a mai precizat că sunt aproximativ 3.000 de oameni care lucrează în activitatea minieră, la care se adaugă alte 1.000 de persoane cu activitate în energie şi acei 70 de mineri care sunt blocaţi în mină.

„Îmi exprim speranţa ca minerii să înceteze greva să iasă la suprafaţă, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”, a mai afirmat ministrul Muncii. 

Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde îşi cer drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Premierul Florin Cîţu s-a referit luni la protestul minerilor, afirmând că îi înţelege, ştie că trec printr-o perioadă dificilă, dar nu credE că soluţia pe care aceştia au ales-o este una care rezolvă problemele. El a promis că în mandatul său nu va avea loc nicio mineriadă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Bode, despre faptul că una dintre victimele de la Onești are urme de gloanțe pe corp: Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere

Daniela Arnăutu

SMURD și-a cumpărat 3 elicoptere H135, pentru a înființa trei noi baze de intervenţie montană

Daniela Arnăutu

Grupare de falsificatori de diplome, destructurată. La percheziții s-au găsit 300 de documente contrafăcute

Daniela Arnăutu

La 44 de ani de la cutremurul din 1977, amintirea dezastrului este încă vie: 32.897 de clădiri prăbuşite şi grav avariate și peste 1500 de oameni morți

Daniela Arnăutu

Circa 200 de percheziţii, în București și 17 județe, pentru evaziune fiscală și poluare

Daniela Arnăutu

Medicul Cătălin Denciu, primele imagini și declarații după ce a fost rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »