Guvern

Turcan, despre criza în cultură: Analizăm şi alte modele de bune practici, aşa cum a procedat Germania, şi luăm în considerare recomandările Comisiei Europene

Viceprim-ministrul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, împreună cu specialişti din Ministerul Culturii şi Ministerul Finanţelor Publice s-au întâlnit joi cu reprezentanţi ai sectoarelor culturale care sunt afectate de criza sanitară.

Discuţiile au vizat găsirea celor mai bune variante de sprijin economic, pentru a proteja operatorii culturali în această perioadă de noi restricţii, şi identificarea soluţiilor tehnice în perspectiva acordării unei noi scheme de ajutor de stat.

Turcan a declarat: „Am mai avut astfel de întâlniri, ce au devenit o practică în aceste vremuri grele pentru a lua decizii rapid şi eficient. Analizăm şi alte modele de bune practici, aşa cum a procedat Germania, şi luăm în considerare recomandările Comisiei Europene, pentru a le adapta situaţiei noastre. În următoarele săptămâni vrem să avem un document de lucru care să poată fi pus în consultare publică. Trebuie să gândim un sprijin real pentru întreaga industrie, de la organizatorii de evenimente mari şi până la personalul tehnic, la industria conexă sau chiar artiştii care sunt implicaţi în evenimente culturale mai mici”.

De cealaltă parte, Gheorghiu a spus că Ministerul Culturii se oferă să administreze schema de ajutor de stat şi că noul grup de lucru se va întâlni din nou săptămâna viitoare.

„Situaţia sanitară este gravă, iar restricţiile au impact major asupra activităţilor culturale. După cum vedeţi, am organizat imediat un grup de lucru, pentru că trebuie să asigurăm continuitatea activităţilor şi să securizăm financiar lucrătorii culturali din toate sectoarele creative. Ne dăm seama cât de importantă este implicarea Guvernului în a le oferi sprijin financiar şi cât de important este domeniul cultural-creativ. De aceea, noi, ca Minister al Culturii, ne oferim să administrăm viitoarea schemă de ajutor de stat. Săptămâna viitoare vom avea din nou o întâlnire cu acest grup de lucru”, a spus el, citat de news.ro.

Alte știri de interes

Două avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, din lotul de cinci, au sosit în țară

Mihnea Tudor

SUMAL 2.0 intră în vigoare în noiembrie. Începe o nouă luptă cu tăierile ilegale de pădure

Mihnea Tudor

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »