Turcan face apel la angajații din domeniile afectate de pandemie să nu accepte muncă “la negru”

Turcan face apel la angajații din domeniile afectate de pandemie să nu accepte muncă “la negru”
Turcan face apel la angajații din domeniile afectate de pandemie să nu accepte muncă “la negru”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că autorităţile au fonduri pentru măsuri active de sprijinire a angajatorilor afectaţi de criza sanitară şi face apel la angajaţii din domeniile afectate de pandemie să nu accepte munca “la gri” sau “la negru”.

“În bugetul pe anul acesta avem pentru şomaj şi măsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte astfel încât măsurile active (…) să poată să fie susţinute în continuare. Pe lângă aceste măsuri experimentate anul trecut pe perioada crizei puternice, avem pregătite câteva alte măsuri active astfel încât să încercăm să menţinem şi să creşte rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a şomajului”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la B1 Tv.

Ea a precizat că angajatorii pot să “stimuleze” angajaţii să se vaccineze, că statul nu poate obliga pe nimeni să primească vaccinul, însă încurajează acest lucru. 

În ceea ce priveşte sectorul HoReCa, grav afectat de criza sanitară, întrebată dacă autorităţile se tem că ar putea să crească fenomenul muncii “la gri”, ministrul a precizat că îi îndeamnă pe angajaţi să nu accepte acest lucru. 

“Eu sper ca în condiţiile în care statul pune la dispoziţie măsuri de sprijin să nu asistăm la o explozie a muncii la gri. Un angajat care acceptă să fie plătit la gri, pe fond, în momentul în care va avea dreptul de pensie sau când va solicita alte beneficii din partea statului va vedea că a fost, pe fond, văduvit. Îi îndemn să nu accepte munca la negru pentru că noi sprijinim angajatorii atât cât putem”, a adăugat ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fara munca la negru Ministrul Muncii raluca turcan sfat angajati turcan
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes