Turcia trimite trupele speciale la granița cu Grecia

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunțat, joi, deplasarea la frontiera cu Grecia a 1000 de membri ai forțelor speciale de poliție pentru a-i împiedica pe polițiștii de frontieră greci să-i întoarcă pe imigranți.

Suleyman Soylu a acuzat forțele de securitate grecești că au rănit peste 160 de migranți, la frontiera cu Turcia. Trupele speciale sunt deplasate de-a lungul zonei frontaliere a rîului Meriç (Evros, în greacă).

”Am trimis aceste trupe deplin echipate pentru a împiedica respingerea migranților”, a anunțat ministrul turc. El a precizat că autoritățile grecești au încercat să returneze pe teritoriul Turciei 4900 de migranți.

Turcia a anunțat că nu mai respectă acordul încheiat în 2016 cu Uniunea Europeană și că nu-i va mai împiedica pe migranți să-i părăsească teritoriul, o decizie ce a provocat un aflux de refugiați la frontierele Greciei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

grecia migranti trupe speciale turcia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes