Turistii straini sositi in Romania in anul 2016 au cheltuit in medie 530 de euro de persoana

In intregul an 2016 numarul de turisti straini care au venit si s-au cazat in tara a fost de 2,5 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 5,9 miliarde de lei, arata datele transmise vineri de Institutul National de Statistica. INS ia in calcul doar hotelurile care au avut peste 650 de turişti străini în anul anterior, respectiv pensiunile cu peste 150 de turişti străini în anul anterior, asa incat numarul real al turistilor straini poate fi usor mai ridicat.

Principalul motiv  al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania, in anul 2016 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (57,6% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand  58,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-a reprezentat calatoriile in scop particular (42,4% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (61,4%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati. …

Source: Turistii straini sositi in Romania in anul 2016 au cheltuit in medie 530 de euro de persoana – Curierul National – 17 Martie 2017

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes