Turul României 2020 – Edi Grosu îmbracă tricoul galben după prima etapă

Turul României 2020 etapa I
Turul României 2020 etapa I

Prima etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat astăzi pe ruta Timișoara-Oradea. La finalul acesteia, după un traseu de peste 170 km, multiplul campion național, Edi Grosu, a îmbracat tricoul galben, pentru ocuparea primei poziții în clasamentul general. Tot la Edi a ajuns și tricoul albastru, pentru cel mai bine clasat român. Tricoul alb, pentru cel mai bun rutier Under 23, și cel verde, pentru cel mai bun cățărător, au revenit polonezului Szymon Krawczyk (CCC Development Team), în timp ce tricoul roșu, pentru cel mai bun sprinter, a ajuns la Astafyev Stepan (Vino Astana Motors)

Câștigătorii primei etape din Turul României sunt:

GUARDINI Andrea – Giotti Victoria – Savini Due – România
BRUSSENSKIY Gleb – Vino Astana Motor, Kazahstan
GROSU Eduard-Michael – Naționala României

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

Edi Grosu – Naționala României

GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
WOLF Justin (Bike Aid)
KRAWCZYK Szymon (CCC Development Team)
CRISTA Daniel (CSA Steaua Bucuresti)
GUARDINI Andrea ( Giotti Victoria – Savini Due)

Primele cinci poziții în clasamentul Turul României 2020 pe echipe sunt ocupate după cum urmează:

Bike Aid
CCC Development Team
Giotti Victoria – Savini Due
Romania National Team
CSA Steaua Bucuresti

Clasament sprinteri Turul României 2020:

ASTAFYEV Stepan (Vino Astana Motors)
COJANU Andrei (UVT Devron)
CHZHAN Igor (Vino Astana Motors)
GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
HOLLER Nikodemus (Bike Aid)

Doi români se află în prima jumătate a clasamentului U23: pe locul 7, Iustin-Ioan Văidian (Devron West Cycling Team) și pe locul 10 Adi-Narcis Marcu (Olimpic Torpedo Zărnești).

Etapa a II-a Turul României 2020

Competiția continuă mâine, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana, sâmbătă, 12 septembrie, Cârțișoara – Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș.

Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României 2020 este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

castigator etapa turul romaniei ciclism edi grosu gastigatori. prima etapa ciclism Turul Romaniei 2020 tuturl romaniei cicilism
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes