Turul României la ciclism: Câteva zile până la debut. Marea finală are loc la București

Turul României la ciclism: Câteva zile până la debut. Marea finală are loc la București. foto: turulromaniei.com
Turul României la ciclism: Câteva zile până la debut. Marea finală are loc la București. foto: turulromaniei.com

Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și cel mai important eveniment sportiv internațional din țara noastră din acest an va alinia la start aproximativ 120 de cicliști ce vor parcurge un traseu total de peste 800 km. Pe 13 septembrie, în București , are loc etapa finală.


Duminică, 13 septembrie, va avea loc a 5-a etapă a Turului României 2020, care va consta într-o probă de circuit cu lungimea de 100 km. Circuitul, cu lungimea de 5 km, va fi parcurs de 19 de ori, cu începere de la ora 13:00, pe traseul Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Șos. Regele Mihai I – Piața Victoriei și retur. Zonele de Start – Sosire vor fi amenajate în alveola Kiseleff, iar programul competiției va include o festivitate de premiere, la finalul etapei, festivitate estimată a avea loc în jurul orei 15:30, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Debutul, pe 8 septembrie la Timișoara

Caravana ciclistă a Turului României 2020 va ajunge la București după un traseu total de peste 800 km, ce va debuta marți, 8 septembrie, la Timișoara. De aici, cicliștii vor străbate o parte dintre cele mai spectaculoase zone ale României, pe ruta Timișoara – Ordea – Zalău – Cluj Napoca – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana – Brașov – Bâlea Lac – Curtea de Argeș – București.

Ținând cont de contextul sanitar actual, ediția din acest a Turului României nu va putea beneficia de spectatori pe parcursul traseului. Astfel, pasionații sportului sunt îndemnați să urmărească fiecare moment al evenimentului în mediul online, pe site-ul www.turulromaniei.com și pe pagina de Facebook Turul României, unde competiția va fi transmisă în direct.

Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal, pe baza unui parteneriat de lungă durată încheiat cu Federația Română de Ciclism. Acest demers reprezintă o continuare a programelor de responsabilitate dedicate societății românești, derulate de Auchan alături de furnizorii săi care au decis să devină sponsori ai acestui proiect. În acest sens, o serie de acțiuni, produse dedicate și proiecte speciale sunt prevăzute în magazinele Auchan și pe auchan.ro pe întreaga durată a competiției.

Video teaser Turul României 2020

Despre Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape.

Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenți, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-Butimanu-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima ediție a Turului României, țara noastră devenind a șasea din lume cu propriul tur național. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Pitești și București, când cei 109 kilometri au fost parcurși cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romașcanu și Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câștigat fiecare de 3 ori Turului României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.

Ediția din acest an, susținută prin partenerul oficial Auchan Retail România, se va desfășura în perioada 8-13 septembrie. În cadrul competiției, vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).
Mai multe informații despre Turul României 2020 sunt disponibile: www.turulromaniei.com.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand incepe turul romaniei Mica Bucla traseu turul romaniei turul romaniei turul romaniei ciclism
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes