Social

Tutun contrafăcut, vândut online. La ce pericole te expui. Sfaturi de la polițiști, în urma unor razii de amploare – VIDEO

Polițștii au lansat un apel pe pagina de facebook, în această dimineață, după ce au făcut zeci de percheziții la persoane care comercializau tutun pe internet, tutun care s-a dovedit în cele mai multe cazuri falsificat.

Iată ce scrie Poliția Română în postarea sa: ”Ai găsit o ofertă on-line bună la țigări? Și noi, iar în dimineața asta am fost să o verificăm la fața locului.

Chiar acum polițiștii efectuează 41 de percheziții în Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și București la mai multe persoane bănuite că ar fi ,,fabricat” tutun.

Dacă alchimiștii încercau obțină aur din amestecarea mai multor substanțe, persoanele pe care le-am vizitat în această dimineață au încercat să obțină rețeta tutunului de succes.

Vreți să o aflați?

Se ia tutunul vrac, se fierbe, se adaugă ,,arome”, apoi se ambalează sub numele unor branduri cunoscute și se vinde on-line celor dornici de un chilipir. Nu încercați acasă, venim să verificăm!

Nu încurajăm fumatul, dar un sfat vă putem oferi…până vă lăsați de fumat. Cumpărați din surse autorizate, nu știți niciodată ce se află în interiorul unei țigări fabricate în condiții neverificate!”

Mai multe detalii în comunicatul Poliției Române:

”În această dimineață, polițiștii au efectuat 41 de percheziții în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.

La data de 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu pun in executare 41 de mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

VIDEO Razie la vânzătorii de tutun

Activitățile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București.

Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități participă luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor și E Distribuție Muntenia și Dobrogea”, este comunicatul transmis de IGPR.

Alte știri de interes

Schimbări la Codul Rutier. Noi interdicții, noi controverse, AMENZI

Gloria Pascu

Primul medic din Maramureș decedat de Covid-19

Mihnea Tudor

Demiteri la vârful Poliției Constanța, după imaginile cu turiștii prinși în horă, în Mamaia

Mihnea Tudor

Examenele pentru obținerea permisului de conducere, suspendate temporar în București

Mihnea Tudor

Primii pași pentru Autostradă pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta; la Bușteni, ocolire printr-un tunel

Mihnea Tudor

VIDEO Stații de metrou finalizate pe magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor 2

Saghin Cristian

Val de amenzi în week-end. Mii de societăți, verificate. Terasele, vizate în primul rând

Mihnea Tudor

Sărbătoare Sfinții Petru și Pavel 2020 – tradiții românești în această zi

Gloria Pascu

Aglomerație la frontiera vestică. Peste 100.000 de persoane au trecut prin vamă

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »