Twitter ascunde un tweet al lui Trump pentru „glorificarea violenței”

Twitter ascunde un tweet al lui Trump, pentru „glorificarea violenței”
Twitter ascunde un tweet al lui Trump, pentru „glorificarea violenței”

Twitter a ascuns un tweet al președintelui Donald Trump de pe profilul său, afirmând că încalcă regulile privind glorificarea violenței. A făcut același lucru și mai târziu, după ce și contul oficial al Casei Albe a distribuit cuvintele președintelui.

În loc să fie șterse, ambele tweet-uri pot fi vizualizate făcând clic pe un avertisment vizibil. Acesta spune că “Twitter a stabilit că ar putea fi în interesul publicului să rămână accesibil”.

Aceasta este cea mai recentă bătălia într-un război în ascensiune între Twitter și Casa Albă.

Donald Trump a postat un tweet despre orașul american Minneapolis, care are parte de nopți consecutive de proteste, în urma morții unui bărbat negru aflat în custodia poliției. Președintele a spus că va „trimite Garda Națională” și a urmat asta cu un avertisment că „atunci când vor începe jafurile, vor trage cu armele”.

Al doilea tweet a fost ascuns de Twitter pentru „glorificarea violenței”, remarcă BBC.

Politica Twitter de a adăuga un avertisment, mai degrabă decât de a șterge tweeturile care încalcă regulile sale, atunci când vine vorba de figuri publice majore, a fost anunțată la jumătatea anului 2019. Însă rețeaua socială nu a folosit-o niciodată pentru Trump – și nici nu a șters vreunul dintre tweeturile sale, înainte.

“Acesta este cel mai curajos și cel mai riscant lucru pe care l-am văzut vreodată pe Twitter, sau orice gigant în rețelele de socializare”, a spus Carl Miller, de la Centrul pentru Analiza Social Media din cadrul think-tank-ului Demos, din Marea Britanie.

“Aceasta revarsă combustibil de rachete peste dezbaterea ”hărțuire on-line” versus ”libera exprimare”. Politica de conținut online nu a fost nicodată mai incendiară decât acum”, a mai spus Miller, citat de BBC:

Aceeași postare rămâne nealterată pe Facebook, fără niciun avertisment atașat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

razboi twitter trumptrumptweet trump
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes