Twitter, la DOAR un pas de a trece în proprietatea lui Elon Musk

Elon Musk a încheiat luni un acord de cumpărare a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în numerar, într-o tranzacţie care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori şi lideri globali către cel mai bogat om din lume.

Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente pieţe publice din lume şi care acum se confruntă cu o serie de probleme.

Discuţiile despre acest acord, care săptămâna trecută părea incert s-au accelerat în weekend, după ce Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale.

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Musk, pentru a vinde compania la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Musk într-un comunicat.

Cotaţia acţiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 6% în urma informaţiei referitoare la acord.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a mai afirmat Musk.

Tranzacţia, care a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie al Twitter, este de aşteptat să se încheie în 2022, sub rezerva aprobării acţionarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile şi îndeplinirii altor condiţii obişnuite pentru închiderea unei tranzacţii.

Musk şi-a asigurat o finanţare de 25,5 miliarde dolari din datorii şi finanţare în marjă şi oferă un angajament de capital propriu de aproximativ 21,0 miliarde de dolari.

Nu există condiţii de finanţare pentru închiderea tranzacţiei.

Twitter intenţionează să publice rezultatele financiare ale primului trimestru al anului fiscal 2022 înainte de deschiderea pieţei pe 28 aprilie 2022. Având în vedere tranzacţia în aşteptare anunţată astăzi, Twitter nu va organiza o conferinţă telefonică corespunzătoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

elon musk twitter oferta twitter twitter
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes