Ucraina este pregătită de discuţii cu Rusia, anunță purtătorul de cuvânt al lui Zelenski

Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza
Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza

Ucraina este pregătită de discuţii cu Rusia pentru încetarea imediată a focului, a declarat, vineri seară, un purtător de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează The Guardian.

Acesta a spus că cele două părţi discută pentru locul şi data la care ar urma să aibă loc această întâlnire între Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a declarat pe Facebook: “Trebuie să neg declaraţiile conform cărora am refuzat să discutăm. Ucraina a fost şi rămâne pregătită să vorbească despre încetarea focului şi despre pace. Aceasta este poziţia noastră neschimbată. Am fost de acord cu oferta preşedintelui rus. Chiar în acest moment, părţile se consultă cu privire la locul şi momentul desfăşurării procesului de negociere. Cu cât vor începe discuţiile mai devreme, cu atât vor fi mai multe şanse de a restabili viaţa normală”.

În cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că Rusia este pregătită să trimită o delegaţie la Minsk, capitala Belarusului, pentru discuţii cu Ucraina, a informat agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti, propunere pe care Ucraina a declarat că „o ia în considerare”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

discutii cu rusia incetarea focului negocieri pace razboi rusia
redactia

Alte stiri de interes