Ucraina, sprijinită de hackerii americani militari

Cyber Command, unitatea armatei americane specializată în piraterie informatică, a organizat operaţiuni cibernetice ofensive în sprijinul Ucrainei în războiul declanşat de Rusia, a confirmat şeful comandamentului, potrivit CNN.

Anunţul SUA subliniază cât de importantă a fost proiectarea puterii în spaţiul cibernetic – în sprijinul apărării Ucrainei şi cu scopul de a descuraja Rusia să efectueze atacuri cibernetice care vizează infrastructura SUA – pentru administraţia Biden, deoarece continuă să evite implicarea directă într-un război real.

”Am efectuat o serie de operaţiuni pe întregul spectru: operaţiuni ofensive, defensive şi informaţionale”, a declarat generalul Paul Nakasone într-un interviu pentru Sky News.

Un purtător de cuvânt al comandamentului nu a contestat acurateţea articolului, dar a refuzat să detalieze ce au presupus operaţiunile comandamentului în Ucraina.

Acest pas reprezintă o recunoaştere publică rară din partea oficialilor militari americani cu privire la organizarea operaţiunilor de hacking, care sunt adesea învăluite în mister.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cyber command hackeri militari americani piraterie informatica sprijin ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes