Parlament, președinție Recomandate

UDMR a și depus proiectul de lege care stabilește data alegerilor locale. Guvernul, scos din joc

UDMR a dorit să tranșeze lucrurile privind data alegerilor locale, așa că a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Propunerea legislativă aparține lui Cseke Attila-Zoltan, senator UDMR și Benedek Zacharie, deputat UDMR, conform Antena 3. Pe 22 iunie au trimis-o și la Guvern pentru punct de vedere. În momentul de față proiectul este înregistrat la Senat pentru dezbatere, ca primă Cameră și odată aprobat va deveni lege organică. Proiectul Guvernului va putea fi dezbătut abia după cel al UDMR, care va avea întâietate.

Guvernul a făcut și el un proiect de lege

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de Covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, afirma premierul Ludovic Orban acum câteva zile.

Marcel Ciolacu crede că Orban fuge de data stabilită

”Guvernul va face tot ce tine de el sa fuga de aceste alegeri. Nu este interesat sa faca niciun fel de alegeri in acest moment. Cifrele le arata ca nu este bine. PSD isi doreste alegeri locale pe 27 septembrie. Si pe 6 decembrie, la termen, sa fie alegerile parlamentare daca nu o sa fie un val doi (de coronavirus)”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Inițiativa UDMR va stabili prin lege lucrurile, iar data alegerilor va fi 27 septembrie oficial, fără a putea fi schimbată de Guvern, dacă va trece de Parlament.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »