Parlament, președinție Recomandate

UDMR a și depus proiectul de lege care stabilește data alegerilor locale. Guvernul, scos din joc

UDMR a dorit să tranșeze lucrurile privind data alegerilor locale, așa că a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Propunerea legislativă aparține lui Cseke Attila-Zoltan, senator UDMR și Benedek Zacharie, deputat UDMR, conform Antena 3. Pe 22 iunie au trimis-o și la Guvern pentru punct de vedere. În momentul de față proiectul este înregistrat la Senat pentru dezbatere, ca primă Cameră și odată aprobat va deveni lege organică. Proiectul Guvernului va putea fi dezbătut abia după cel al UDMR, care va avea întâietate.

Guvernul a făcut și el un proiect de lege

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de Covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, afirma premierul Ludovic Orban acum câteva zile.

Marcel Ciolacu crede că Orban fuge de data stabilită

”Guvernul va face tot ce tine de el sa fuga de aceste alegeri. Nu este interesat sa faca niciun fel de alegeri in acest moment. Cifrele le arata ca nu este bine. PSD isi doreste alegeri locale pe 27 septembrie. Si pe 6 decembrie, la termen, sa fie alegerile parlamentare daca nu o sa fie un val doi (de coronavirus)”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Inițiativa UDMR va stabili prin lege lucrurile, iar data alegerilor va fi 27 septembrie oficial, fără a putea fi schimbată de Guvern, dacă va trece de Parlament.

Alte știri de interes

La un pas de cel mai mare PERICOL – Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

Saghin Cristian

Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Mihnea Tudor

Traian Băsescu: Păcănele și stare de URGENȚĂ! Românii cred mai mult ce le spune Sputnik decât ce le spune Guvernul

Mihnea Tudor

Mica Sirenă – Pește Rasist. Cum a fost vandalizată celebra statuie din Copenhaga

Saghin Cristian

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am fost somată să TAC!

Saghin Cristian

Smart REGION – Construcția Unificată a Regiunilor de Dezvoltare. Cadrul Strategic și Funcțional de Dezvoltare al Regiunilor Inteligente

Furdu Constantin

Dăncilă a scos pozele în care apărea cu Dragnea. Confirmă presiunile acestuia și dezvăluie adevărata atmosferă din guvernul său

Saghin Cristian

Klaus Iohannis: Să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »