UDMR a și depus proiectul de lege care stabilește data alegerilor locale. Guvernul, scos din joc

UDMR a dorit să tranșeze lucrurile privind data alegerilor locale, așa că a depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

Propunerea legislativă aparține lui Cseke Attila-Zoltan, senator UDMR și Benedek Zacharie, deputat UDMR, conform Antena 3. Pe 22 iunie au trimis-o și la Guvern pentru punct de vedere. În momentul de față proiectul este înregistrat la Senat pentru dezbatere, ca primă Cameră și odată aprobat va deveni lege organică. Proiectul Guvernului va putea fi dezbătut abia după cel al UDMR, care va avea întâietate.

Guvernul a făcut și el un proiect de lege

“Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Alegerile vor putea fi organizate și pe perioada epidemiei. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri de Covid, va trebui să evităm adunările publice, mitingurile electorale, dar se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, afirma premierul Ludovic Orban acum câteva zile.

Marcel Ciolacu crede că Orban fuge de data stabilită

”Guvernul va face tot ce tine de el sa fuga de aceste alegeri. Nu este interesat sa faca niciun fel de alegeri in acest moment. Cifrele le arata ca nu este bine. PSD isi doreste alegeri locale pe 27 septembrie. Si pe 6 decembrie, la termen, sa fie alegerile parlamentare daca nu o sa fie un val doi (de coronavirus)”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Inițiativa UDMR va stabili prin lege lucrurile, iar data alegerilor va fi 27 septembrie oficial, fără a putea fi schimbată de Guvern, dacă va trece de Parlament.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri locale cand votam la locale data alegeri locale udmr
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes