UE a pregătit al patrulea set de sancţiuni împotriva Rusiei

Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza
Stiri pe scurt - citeste doar ce te intereseaza

Uniunea Europeană va suspenda comerţul şi tratamentul economic privilegiat al Moscovei, va reprima utilizarea de cripto-active de către Rusia şi va interzice exporturile către Rusia de bunuri de lux ale UE, precum şi importul de produse din fier şi oţel, a anunțat, vineri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aceste măsuri fac parte din al patrulea set de sancţiuni împotriva Rusiei, în colaborare cu Statele Unite şi alţi aliaţi G7.

”Mâine, vom adopta un al patrulea pachet de măsuri pentru a izola şi mai mult Rusia şi a epuiza resursele pe care le foloseşte pentru finanţarea acestui război barbar”, a spus Ursula von der Leyen.

Alături de alţi aliaţi occidentali, precum Statele Unite, Uniunea va revoca statutul comercial al Rusiei de ”naţiunea cea mai favorizată”. În acest fel, UE ar putea interzice sau impune tarife punitive asupra mărfurilor ruseşti şi ar plasa Rusia la egalitate cu Iran sau Coreea de Nord.

Ca prim pas, UE va interzice importurile de bunuri din sectorul siderurgic.

Potrivit şefei executivului UE, drepturile de membru ale Rusiei în principalele instituţii multilaterale, precum Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, vor fi suspendate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

razboi ucrainasanctiuni rusiaue sanctiuni rusiaUrsula von der Leyen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes