Ultimii din Europa: Trăim într-o țară în care sistemul de transfuzie este în continuare condus de aceiași baroni ai sângelui – VIDEO

Acum mai bine de 10 ani, am început să mă adresez autorităților sanitare din România, pentru a le atrage atenția că este nevoie să începem și în România să colectăm plasmă de la donatorii români, pentru a putea astfel să asigurăm materia primă pentru fabricarea de medicamente esențiale derivate din plasmă (imunoglobuline, factori de coagulare, albumină, fibrinogen, etc.).

Opinie de Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution

Din păcate, în toți acești ani, baronii sângelui aflați la conducerea sistemului de transfuzie au refuzat modernizarea centrelor de transfuzie, care au rămas niște moșii aflate la discreția lor totală.

Astfel, România era la începutul acestui an singura țară din UE care nu colecta plasmă cu ajutorul echipamentelor de plasmafereză, respectiv România încă este una dintre ultimele țări europene care nu colectează plasmă pentru a fabrica medicamente derivate.

De asemenea, între 2016 și 2018, atunci când ceilalți producători și distribuitori de imunoglobulină au oprit livrările către pacienții români, am fost singurii care am încercat să asigurăm accesul pacienților vulnerabili la aceste tratamente esențiale.

Tocmai de aceea, în primăvara acestui an, știind că centrele de transfuzie nu au dotarea necesară, am fost singurii care am oferit gratuit echipamente de plasmafereză, respectiv consumabilele necesare. Mai mult, am continuat să milităm activ pentru eliminarea exceselor birocratice din metodologia de donare a plasmei convalescente. De asemenea, am sprijinit activ eforturile acelor centre de transfuzie care s-au mobilizat exemplar și am pus presiune pe celelalte, care erau încremenite sub conducerea unora dintre baronii sângelui.

Astfel, probabil și cu ajutorul nostru, sistemul de transfuzie a ajuns ca în ultima lună să colecteze aproape 2000 de doze de plasmă convalescentă, reprezentând tratamentul pentru 700 de pacienți.
De peste 10 ani suntem alături de pacienții români. Tocmai de aceea vă rog să le urmăriți poveștile într-un film realizat în primăvara anului 2019.

Este un film tulburător, care vorbește despre situația pacientului român, într-o țară în care sistemul de transfuzie este în continuare condus de aceiași baroni ai sângelui, care au refuzat echipamente și consumabile gratuite, pentru că urmăreau să le cumpere la prețuri triple, de la firmele lor de casă.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baronii sangelui Besmax Pharma Distribution donare plasma florin hozoc sistem de transfuzie
Florin Hozoc

Alte stiri de interes