Un avion de transport militar tactic ucrainean An-12 s-a prăbușit în Grecia – VIDEO

Toţi cei opt ocupanţi ai unui avion cargo care s-a prăbuşit în Grecia, sâmbătă seară, au murit, informează AFP.

Avionul, un Antonov An-12, decolase în cursul zilei din oraşul sârb Nis şi se îndrepta spre capitala Iordaniei Amman. Pilotul ar fi cerut permisiunea de a efectua o aterizare de urgenţă în Kavala, nord-estul Greciei, din cauza problemelor la motor. Avionul s-a prăbuşit în cele din urmă în apropierea satului Paleochori, într-o zonă nelocuită la aproximativ 40 de kilometri de aeroport. La bord erau opt persoane. Niciuna dintre ele nu a supravieţuit accidentului.

Diverse mass-media au susţinut că avionul transporta arme şi/sau muniţie pentru Ucraina, în special pentru că martorii au spus că au fost auzite mai multe explozii la scurt timp după accident.

VIDEO 1

https://www.youtube.com/watch?v=WofLRfZwbP8

VIDEO 2

Oficial, încă nu se ştie ce marfă transporta avionul. Pompierii şi serviciile de urgenţă s-au deplasat iniţial la faţa locului, dar apoi s-au retras în aşteptarea sosirii unor echipe speciale, după ce doi salvatori au fost transportaţi la spital din cauza problemelor respiratorii. De asemenea, tuturor jurnaliştilor şi oamenilor prezenţi li s-a ordonat să părăsească imediat zona.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

an 12armament ucrainaavion cargoavion militar
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes