Un avocat din SUA, despre arestul lui Cîțu: Este o faptă penală, acolo!

Un avocat din SUA, despre arestul lui Cîțu: Este o faptă penală, acolo!
Un avocat din SUA, despre arestul lui Cîțu: Este o faptă penală, acolo!

Ruslan Bocancea, un avocat din SUA, a vorbit la un post tv, despre reținerea lui Florin Cîțu, timp de două zile, pentru că a fost prins băut la volan în SUA.

Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog. Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000. Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță. În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (…)

A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul, la Antena 3

Ludovic Orban a negat miercuri orice implicare în dezvăluirea despre Florin Cîțu, în timp ce un deputat PNL spune că informația a plecat din interiorul PNL, din echipa lui Orban.

„Cum să plece din zona mea dacă eu habar nu am avut de subiectul ăsta? E o minciună. Dacă eu habar nu am avut de subiect, de unde să vină de la mine? Păi dacă știa cineva din echipa mea nu-mi spunea mie lucrul ăsta? Habar nu am avut”, a afirmat, miercuri, Ludovic Orban.

La rândul său, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan i-a luat apărarea premierului, spunând: ”Cîțu nu este ales de noi să fie starețul mănăstirii Plumbuita, nu e vreun sfânt, nu îl alegem nici pentru poziția de Patriarh. E un om ca toți oamenii, a făcut greșeli în tinerețe. Vreau să știu câți români nu au făcut greșeli. Vreau să știu câți români nu au încălcat nicio lege, atunci când erau tineri.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arest cituavocat suacitu bautfapta penalarares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes