Un bărbat a fost condamnat la 8 ani pentru postări pe Facebook

Un bărbat găsit vinovat de postarea de mesaje împotriva statului pe contul său de Facebook a fost condamnat de un tribunal din Vietnam, marți, la opt ani de închisoare. Anunțul a fost făcut în presa locală de ministerul de interne vietnamez.

În pofida unor reforme economice majore și a unei deschideri sporite față de schimbări sociale, Partidul Comunist din Vietnam păstrează o cenzură strictă asupra media și rămâne intolerant față de critici.

Nguyen Quoc Duc Vuong, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de „crearea, stocarea, răspândirea informațiilor, materialelor și articolelor cu scopul de a contesta statul”, în cadrul unui proces care a durat o zi, conform comunicatului Ministerului pentru siguranță publică din Vietnam.

Vuong a fost acuzat de difuzarea live a 110 ore de înregistrări video și scrierea a 336 de postări pe contul său de Facebook pentru a-l defăima pe Ho Și Min, liderul considerat de Partidul Comunist vietnamez drept fondatorul națiunii, și de răspândirea propagandei împotriva statului.

Instanța a dispus de asemenea și plasarea bărbatului în arest la domiciliu timp de trei ani după executarea pedepsei. Arestarea activiștilor politici a crescut în Vietnam de la sfârșitul lui 2019 pe măsură ce Partidul Comunist se pregătește pentru un congres cheie în luna ianuarie a anului viitor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

vietnam
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes