Special

Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, anunță Mihai Goțiu. Un alt pădurar a încercat să se sinucidă. Să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată!

Senatorul USR Mihai Goțiu solicită deschiderea unei anchete ample după ce un pădurar din Mureș s-a spânzurat, iar altul, din subordinea sa, a încercat să-și ia viața cu mai multe medicamente. Totul s-a întâmplat în urma unor controale silvice.

„TRAGEDIE ÎN PĂDURILE DIN ROMÂNIA. Un brigadier silvic a fost găsit spânzurat, iar un pădurar din subordinea lui (fin al brigadierului spânzurat) ar fi încercat să se sinucidă cu o supra-doză de medicamente.

Cei doi silvici erau angajați ai Ocolului Silvic Fâncel, din cadrul Direcției Silvice Mureș, unde au loc controale extinse, de la Garda Forestieră, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Romsilva, după ce atât eu, cât și jurnaliștii de investigație, am documentat și prezentat public dovezi ale unor ample tăieri ilegale de păduri.

Potrivit informațiilor pe care le-am primit până în acest moment din mai multe surse, controalele efectuate în august și început de septembrie în OS Fâncel (din cadrul DS Mureș, anchetă efectuată de Corpul de control al Ministerului) ar fi descoperit un prejudiciu estimat la aproximativ un milion de lei, din care peste 700.000 de lei în districtul brigadierului I.P.

Luni, 7 septembrie, șeful OS Fâncel, P.F., ar fi ținut o ședință de bilanț cu brigadierii și pădurarii din subordine și le-ar fi transmis că cei responsabili vor răspunde în solidar pentru prejudicii și se vor alege cu dosare penale”, a scris senatorul USR Mihai Goțiu pe Facebook.

Potrivit politicianului, după ședința respectivă, , I.P. a plecat în teren, la o recepție de lucrări.

”A revenit în jurul orei 16.30 la ocol, după care s-a întors din nou în teren pe motiv că trebuie să organizeze pentru a doua zi descoperirea solarului de puieți forestieri la Pepiniera Fâncel. A trecut pe la pepinieră apoi a plecat mai departe în pădure. A fost găsit mort (spânzurat), marți, 8 septembrie.

În aceeași zi, pădurarul V.F., finul lui I.P. și subordonat al acestuia, după ce a aflat că I.P. a fost găsit spânzurat, ar fi încercat să se sinucidă cu o supra-doză de medicamente. Aceasta ar fi fost transportat de urgență de un echipaj SMURD și internat la Târgu Mureș, de unde a fost externat miercuri”, scrie Mihai Goțiu.

Se cere anchetă amplă

Dacă dorim să stopăm Mafia Pădurilor, e necesar să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată:

”Ținând cont de informațiile primite, solicit public (și voi solicita și oficial), organelor de cercetare penală (Poliție și Parchete) să dispună efectuarea unor investigații de urgență care să ancheteze atât circumstanțele morții brigadierului și ale intoxicării pădurarului, cât și întreaga activitatea infracțională legată de tăierile ilegale de păduri din județul Mureș. (…)

Dacă dorim să stopăm Mafia Pădurilor, e necesar să începem destructurarea rețelelor de criminalitate organizată de la vârful piramidei. Pentru asta avem nevoie și de DNA-ul Pădurilor, dar și de oameni din sistem dispuși să-și asume să ofere informații organelor de cercetare penală, fie că au fost implicați sau nu în activitatea infracțională”, mai scrie Goțiu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Decizie ÎCCJ: Deschiderea unui cont pe o reţea de socializare cu numele unei alte persoane reprezintă infracţiune

Saghin Cristian

DNA: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor a lui Darius Vâlcov

Mihnea Tudor

Călin Popescu Tăriceanu, după mai multe ore la DNA: Suspect în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »