Un container din Japonia cu dispozitive agricole cu grad avansat de uzură, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Zeci de piese şi dispozitive agricole cu grad avansat de uzură au fost descoperite într-un container sosit din Japonia în Portul Constanţa Sud Agigea, acestea urmând să fie returnate societăţii exportatoare. În container se aflau aproximativ 21 de tone de astfel de produse, catalogate ca deşeuri de autorităţi.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au identificat pe data de 25 august, în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat, conform documentelor, cu tractoare şi utilaje agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României. Cantitatea aflată în container era de aproximativ 21 de tone.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, se arată în comunicat.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au decis să nu permită importul şi au hotărât returnarea containerului la societatea exportatoare din Japonia.

De asemenea, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor in desfăşurarea activităţii de transport deşeuri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

container japonie deseuri deseuri port constanta fier vechi garda de coasta garda de mediu portul agigea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes