Un expert în sănătate publică cere demisia lui Vlad Voiculescu, după episodul “fără mască”

Un expert în sănătate publică cere demisia lui Vlad Voiculescu, după episodul “fără mască”
Un expert în sănătate publică cere demisia lui Vlad Voiculescu, după episodul “fără mască”

Expertul în politici de sănătate publică, doctor Ioana Stăncel, este de părere că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis, după episodul în care  a fost surprins fără mască sanitară, timp de minute în șir, pe holurile Parlamentului.

Evident, episod  pentru care ministrul Sănătății are o explicație, ce-i drept, plauzibilă. Stăncel a precizat, însă, că o astfel de atitudine – demisia – ar fi mult mai firească decât scuzele.

„Nu fac politica partizană a niciunui partid, dar ceea ce am văzut astăzi în transmisia video este incalificabil pentru un ministru al Sănătății. Dânsul și-a asumă răspunderea, spune că este vinovat, dar nu își dă demisia. Ar fi corect să își dea demisia. Este un demnitar al statului român, are demnitate, să-și dea demisia! Să lase pe altcineva care are răspunderea gesturilor proprii, care nu încearcă să ne mintă. Pentru că dânsul spunea că se află într-o sală, se afla pe un hol. Spunea că nu se află nimeni lângă dânsul și am văzut că erau persoane lângă dânsul și cei care l-au filmat bineînțeles că erau persoane în aceeași incintă”, a declarat expertul în politici de sănătate, Ioana Stăncel la Realitatea PLUS.

„Și ceea ce este cel mai grav este această ipocrizie „am greșit, dar trebuie să continui și trebuie să mă suportați”. Nu, noi cetățenii nu trebuie să suportăm aceste comportamente. Dacă dânsul nu-și asumă, ca demnitar cu demnitate această situație, atunci premierul ar trebui să îl demită. Nu avem decât două soluții pentru această situație. Fie își dă demisia, fie este demis”, a mai spus doctorița Stăncel.

Declarațiile vin după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins de jurnaliști fără mască pe holurile Parlamentului. Acesta a motivat că și-a dat masca de protecție jos pentru că era într-o videoconferință și a dorit să fie bine înțeles și că, fiindu-i sete, a băut și apă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisia expert sanatate publica fara masca ioana stancel ministrul sanatatii vlad voiculescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes