Un grup de cetăţeni români a ajuns în aeroportul din Kabul pentru a fi evacuați

Un grup de 14 cetăţeni români a ajuns în incinta aeroportului din Kabul şi urmează să fie evacuat, transmite MAE, după ce noaptea trecută a fost preluat un alt român şi dus la Islamabad. La acel moment, grupul nu a putut ajunge la aeroport, din cauza situaţiei securitate din capitala afgană.

”Celula de criză interinstituţională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetăţenilor români care şi-au manifestat opţiunea de a fi repatriaţi din Afganistan, informează că în cursul dimineţii de 20 august 2021 un grup format din 14 cetăţeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internaţional din Kabul. Cetăţenii români sunt în siguranţă în incinta aeroportului, fiind pregătiţi pentru evacuare pe cale aeriană”, a anunţat vineri MAE.

Cei 14 cetăţeni români sunt angajaţi ai unei companii de securitate cu activităţi în Afganistan.
Aceştia s-au aflat până în cursul acestei dimineţi într-o bază militară din afara aeroportului internaţional, fiind transferaţi în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe şi dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autorităţile române din cadrul Celulei de criză interinstituţionale, în coordonare cu şi cu sprijinul unor parteneri internaţionali ai României şi în cooperare cu compania angajatoare.

Aceşti 14 cetăţeni români vor putea astfel să fie evacuaţi cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare româneşti staţionate în prezent la Islamabad.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aeroport kabul evacuare romani afganistan romani aeroport kabul romani afganistani
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes