Un influencer – expert în seducţie şi masculinitate – a fost condamnat pe viaţă pentru uciderea sălbatică a iubitei

Un autointitulat expert în “seducţie” şi “masculinitate” a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea fostei sale iubite într-un oraş de lângă Paris, în 2020, relatează The Guardian.

Mickaël Philétas, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Yvelines de înjunghierea mortală a fostei sale iubite, în vârstă de 34 de ani, în locuinţa acesteia din Ecquevilly.

Fost muncitor feroviar francez, el s-a reconvertit în antrenor de aerobic şi a început să posteze videoclipuri despre cum trebuie să-şi trăiască viaţa un “mascul alfa”.

Philétas, care se descria pe internet ca fiind un “antrenor de seducţie”, şi-a înjunghiat fosta parteneră de peste 80 de ori, după ce a ajuns la locuinţa ei, noaptea târziu.

El a fost condamnat pentru tentativă de omor şi asupra noii sale partenere, precum şi pentru tentativă de omor şi agresiune sexuală asupra surorii sale mai mici, în aceeaşi noapte.

Procurorul general, Marine Montauzou, a declarat în faţa instanţei că acţiunile lui Philétas au reprezentat o “crimă sălbatică” şi că nu există “nicio îndoială” că au fost premeditate.

Referindu-se la înregistrările sale video, procurorul a declarat că este clar că acesta “nu a tolerat ca vreo femeie să îi ţină piept” şi avea o “ură criminală faţă de femei”.

Philétas le-a spus anchetatorilor că nu ura femeile. El a afirmat că a postat peste 1.500 de videoclipuri pe YouTube despre masculinitate, deoarece era interesat de comunicarea online.

În instanţă, el şi-a invocat dreptul de a păstra tăcerea în timpul audierilor. La finalul procesului, a spus că acest lucru s-a datorat faptului că simţea “o mare ruşine”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

condamnat pe viatainflencer condamnatinfluenceruciderea sotiei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes