Lifestyle

Un medic a alergat 35 de km cu masca pe față: Și tu o poți purta atunci când mergi la magazin

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție.
Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție.

Pentru a distruge mitul potrivit căruia purtarea măștii de protecție reduce nivelul de oxigen, dar și pentru a-i încuraja pe oameni să le poarte atunci când ies din casă, Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție. El a vrut să le demonstreze tuturor contestatarilor că se poate ține masca pe figură mult timp.

”Prin urmare, m-a enervat dezinformarea care apare în jurul măștii de protecție și a scăderii nivelului de oxigen, precum și mesajele confuze cu privire la momentul în care să le porți (în interior!)”

Tom Lawton a explicat că fusese triatlet, dar din cauza pandemiei nu a mai putut practica.

”Așadar, ca să prind doi iepuri dintr-o lovitură, voi alerga la și de la serviciu purtând o mască și având un aparat care măsoară nivelul de oxigen. Voi posta fotografii (Twitter și Instagram, @LawtonTri). Între alergări, voi avea grijă de pacienți (unii bolnavi de COVID-19) și voi purta mască. Dacă pot alerga aproape 35 de kilometri purtând mască de protecție, atunci și tu o poți purta atunci când mergi la magazin”, a scris acesta pe Twitter.

Ulterior, medicul a anunțat pe platforma de socializare că a terminat cursa. Tom Lawton este medic la Unitatea de Terapie Intensivă de la Bradford Royal Infirmary, Marea Britanie, și a lucrat în timpul pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat pe Twitter că a văzut „cele mai groaznice efecte pe care coronavirusul” le are asupra oamenilor.

”Nu mi-am scos deloc masca iar nivelul de oxigen s-a menținut la 98% de fiecare dată când am verificat aparatul”, a anunțat acesta, după cursă. ”Vă rugăm să nu ezitați să-mi menționați povestea atunci când cineva sugerează că este rău pentru dvs. să o purtgați. Rămâneți în siguranță – și fără Covid”, a mai scris medicul.

Experimentul medicului englez demonstrează informarea dată de OMS: „Utilizarea prelungită a măștilor medicale poate fi incomodă. Cu toate acestea, nu duce la intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen”.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cine-l mai salvează pe Screech din serialul „Save by the Bell”? Actorul a ajuns la spital diagnosticat cu o boală gravă

Mihnea Tudor

Videoclipul piesei „Lovely” – Billie Eilish şi Khalid, a depăşit 1 miliard de accesări pe YouTube

Gloria Pascu

”Românii au talent” » Al 11-lea sezon începe în câteva săptămâni

Mihnea Tudor

Programul online al Teatrului Mic continuă şi în luna ianuarie

Gloria Pascu

Filme şi emisiuni speciale la Prima TV, de sărbători

Gloria Pascu

Documentarul românesc „colectiv”, de Alexander Nanau, printre filmele preferate de Barack Obama în 2020

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »