Un medic a alergat 35 de km cu masca pe față: Și tu o poți purta atunci când mergi la magazin

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție.
Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție.

Pentru a distruge mitul potrivit căruia purtarea măștii de protecție reduce nivelul de oxigen, dar și pentru a-i încuraja pe oameni să le poarte atunci când ies din casă, Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție. El a vrut să le demonstreze tuturor contestatarilor că se poate ține masca pe figură mult timp.

”Prin urmare, m-a enervat dezinformarea care apare în jurul măștii de protecție și a scăderii nivelului de oxigen, precum și mesajele confuze cu privire la momentul în care să le porți (în interior!)”

Tom Lawton a explicat că fusese triatlet, dar din cauza pandemiei nu a mai putut practica.

”Așadar, ca să prind doi iepuri dintr-o lovitură, voi alerga la și de la serviciu purtând o mască și având un aparat care măsoară nivelul de oxigen. Voi posta fotografii (Twitter și Instagram, @LawtonTri). Între alergări, voi avea grijă de pacienți (unii bolnavi de COVID-19) și voi purta mască. Dacă pot alerga aproape 35 de kilometri purtând mască de protecție, atunci și tu o poți purta atunci când mergi la magazin”, a scris acesta pe Twitter.

Ulterior, medicul a anunțat pe platforma de socializare că a terminat cursa. Tom Lawton este medic la Unitatea de Terapie Intensivă de la Bradford Royal Infirmary, Marea Britanie, și a lucrat în timpul pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat pe Twitter că a văzut „cele mai groaznice efecte pe care coronavirusul” le are asupra oamenilor.

”Nu mi-am scos deloc masca iar nivelul de oxigen s-a menținut la 98% de fiecare dată când am verificat aparatul”, a anunțat acesta, după cursă. ”Vă rugăm să nu ezitați să-mi menționați povestea atunci când cineva sugerează că este rău pentru dvs. să o purtgați. Rămâneți în siguranță – și fără Covid”, a mai scris medicul.

Experimentul medicului englez demonstrează informarea dată de OMS: „Utilizarea prelungită a măștilor medicale poate fi incomodă. Cu toate acestea, nu duce la intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alergare cu mascacoronaviruscoronavirus romaniamasca pe figura
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes